Persoonlijk artikel / Dennis Vink

Nieuws

Dennis

Hi! Even voorstellen: Ik ben Dennis Vink, connector Gezondheid & Voedsel bij R’damse Nieuwe.
Ik ben bioloog en werk bij Diergaarde Blijdorp aan de ontwikkeling van allerlei vormen van educatie over de natuur, duurzaamheid en natuurbehoud. Daarnaast zit ik in de Raad voor Dierenaangelegenheden en heb ik een inspiratieplatform voor een plantaardige, duurzame en diervriendelijke lifestyle: Plantbased Dennis.

Gezonde balans
Ik ben zelf altijd op zoek naar de juiste balans tussen enerzijds een bourgondische en anderzijds een gezonde en duurzame levensstijl. Volgens mij gaat dat goed samen! Vanuit die interesse begon ik met mijn inspiratieplatform Plantbased Dennis, woonde ik al eerder de HAMvraag thema-avonden bij van mijn voorganger Pauline Schouwenburg en zodoende kwam de vacature voor Connector Gezondheid & Voedsel op mijn pad.

Stad van uitersten
Op het gebied van gezondheid en voedsel zijn in Rotterdam beide uitersten van het spectrum in één oogopslag zichtbaar. Terwijl de fastfoodscene nu nog overheerst in het straatbeeld, meer dan de helft van de Rotterdammers te dik is en een groot deel van de jonge Rotterdammers krijgt te maken met mentale problemen, zie je ook steeds meer hippe, duurzame, gezonde(re) eettentjes, meditatiestudio’s en sportinitiatieven verschijnen. We zijn goed op weg, maar er is nog veel werk aan de winkel. Precies dit maakt deze bruisende stad zo tof!

Toekomstmuziek
Net zoals we nu niet meer kunnen geloven dat we een paar jaar geleden nog rookten in vliegtuigen, restaurants en op kinderfeestjes, geloof ik dat we over tien jaar ook terugkijken op de manier waarop we nu eten en denken: “Pfff, wat is er veel veranderd!” Ik hoop de komende jaren bij te dragen aan het snel groeiende bewustzijn over de invloed van onze voeding en leefstijl op onze gezondheid, de dieren en de planeet, evenals de groeiende aandacht voor onze mentale gezondheid. Zowel Plantbased Dennis als de videoreeks Gezond Verstand wil ik hiervoor inzetten.

Foto door Floor Besuijen.

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.