Persoonlijk artikel / Emma Dellius

Nieuws

Emma

Hi, mijn naam is Emma! Leuk dat je even een kijkje komt nemen ;). Sinds april dit jaar mag ik mij officieel connector van R’damse Nieuwe noemen, en dat vind ik maar al te leuk. Ik ben een Rotterdammer(t) in hart en nieren, en woon hier al mijn hele leven. Ik heb een achtergrond in kunst & cultuur, duurzaamheid en innovatie. Momenteel ben ik in between jobs en bevind ik mij op een persoonlijke ontdekkingsreis. Een nieuwe werk uitdaging laat dus nog heel even op zich wachten, al werk ik wel nog steeds als freelancer op evenementen en festivals.

Rotterdamse uitdagingen
We bevinden ons met z’n allen in een stad die voortdurend aan het werk is en altijd aanstaat. Een stad die een geschiedenis kent van bombardementen en wederopbouw, een stad die dag en nacht meebeweegt met de maatschappij en nadenkt over de toekomst. Ik ben enorm trots op Rotterdam, trots om hier te wonen, trots om Rotterdammer te zijn. Maar, net als zoveel plekken in de wereld kent ook Rotterdam verschillende uitdagingen. Als ik op straat loop zie ik steeds meer daklozen die bedelen op straat, ik zie het water steeds verder stijgen door hevige regenval als gevolg van een veranderend klimaat en ik zie de druk op de zorg steeds verder toenemen, waardoor niet iedereen de juiste aandacht krijgt die hij/zij verdiend. En zo zijn er nog vele voorbeelden: vergrijzing, woningcrisis, toename van voedselverspilling noem het maar op. Uitdagende tijden, maar ook genoeg kansen om er wat aan te doen. Daar maak ik mij graag hard voor! Jij ook?

Een kansrijke stad
Door samen te werken, ons open te stellen voor anderen en van elkaar te leren, kunnen we kansen met beide handen aanpakken. Er wordt al hard gewerkt aan mogelijke oplossingen en er ontstaan steeds meer nieuwe initiatieven in de stad. Door elkaar te blijven inspireren en te innoveren komen we iedere keer weer een stukje verder. Ik wil er zijn voor de mensen die mee willen bewegen, maar nog niet zo goed weten waar ze moeten beginnen. Ik zie mijn rol binnen R’damse Nieuwe als een verbinder, iemand die mensen uit verschillende sectoren aan elkaar verbindt, zodat zij samen kunnen co-creëren. Dit wil ik doen vanuit mijn eigen kennis en het netwerk wat ik hier over de jaren heen heb opgebouwd. Ik zie het als mijn missie om de hele stad hierin te betrekken. Jong en oud, van Noord tot Zuid, de stad is er voor iedereen en iedereen moet gehoord worden. Ja toch, niet dan!

Dromen zijn geen bedrog
Mijn droom voor deze stad, is om de stad in balans te brengen. Kansengelijkheid voor iedereen, genoeg ruimte voor cultuur en creativiteit en meer groene plekken om geïnspireerd te worden en tot rust te komen. Samen met mijn mede connectoren hoop ik hier vanuit R’damse Nieuwe mooie stappen in te kunnen maken. De deur staat open weet ons dus te vinden.

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.