Persoonlijk Artikel / Roel Minnaard

Nieuws

Roel

Hoi, leuk kennis met je te maken! Ik zal mezelf even aan je voorstellen, wel zo netjes heb ik geleerd. Ik ben Roel, oorspronkelijk een Zeeuw maar zo een 10 jaar geleden verhuisd naar Rotterdam. Een échte traditionele import-Rotterdammer dus. In het dagelijks leven werk ik bij een grote adviesorganisatie waar ik adviseer op financiële risico’s. Mijn achtergrond ligt daar echter niet. Ik ben namelijk een bestuurskundige met een specialisatie in beleidsprocessen voor grote steden en heb een tijdje gewerkt in de stedenbouw. Dus ja, ik kan je op feestjes precies vertellen op welk hoekje van jouw straat er iets gaat gebeuren de komende jaren.

Uit de schaduw van de torens
Ik hoef jou waarschijnlijk niet te vertellen dat Rotterdam altijd in beweging is. Als je er woont, werkt of wel eens komt weet je dat zelf maar al te goed. Om paar honderd meter kom je een nieuw kruispunt tegen dat openligt, een nieuwe bouwput, of een nieuw aankondigingsbord met daarop: “Let op vanaf […] t/m […] is […] afgesloten in verband met […]”. En hoewel dat het toonbeeld is van een stad met lef en ik eerst wel onder de indruk was van glimmende woontorens die plaatsmaakten voor de trespa-flats uit de stadsvernieuwingsperiode, heb ik de afgelopen jaren veel geluisterd en gekeken naar de uitwerking van een heftig bewegende stad op nieuwe en doorgewinterde Rotterdammers. Als connector van R’damse Nieuwe zie ik het mijn rol om die verhalen te laten vertellen en hun ideeën te verzamelen om Rotterdam tot een nog betere plek te maken.

Altijd wederopbouwen
Dat is belangrijk want de stad niet maakbaar is achter bureaus en laptops, tussen vergaderingen door en in bila’s. De stad maak je met elkaar, op straat, spontaan, chaotisch en door te proberen. De stad maak je door te falen, opnieuw te beginnen, en mensen te ontmoeten die willen. Juist hen een stem te geven is waar R’damse Nieuwe tot zijn recht komt en waar ik me als connector voor wil inzetten. Alleen zo zorgen we voor de stad die jij en ik met elkaar willen bereiken.

 

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.