Over ons

Stichting R'damse Nieuwe is een community van betrokken en ondernemende Rotterdammers. Wij geloven dat Rotterdam de stad van de toekomst is, die gedragen wordt door de groeiende groep jonge stadsgenoten, met nieuwe en bijzondere ideeën.

Rotterdam ontwikkelt in een razend tempo. De stad moet klimaatadaptief, energieneutraal en gezond worden. We moeten actieve mobiliteit stimuleren, burn-outs voorkomen en gezonder worden. In Rotterdam moet iedereen mee kunnen doen, moeten we kansenongelijkheid tegengaan en een goed vestigingsklimaat realiseren voor studenten (met bijvoorbeeld een goede nachtcultuur) en bedrijven. En, niet onbelangrijk, we moeten er kunnen wonen, werken, recreëren en oud worden. 

R’damse Nieuwe pakt de vraagstukken van de stad aan door jonge Rotterdammers te betrekken en vertegenwoordigen bij de ontwikkeling van de stad. Door nieuwe ideeën te matchen aan de juiste expertise. Door frisse koppen te connecten met de oude garde. En door actuele of onderbelichte thema’s bij iedereen zichtbaar te maken. Waarom we dit doen? Zodat we samen kunnen werken aan een toekomstbestendig Rotterdam.

R’damse Nieuwe bestaat uit een hecht team van 6 – 8 connectors met allen een eigen expertise als young professional. Stuk voor stuk jonge, betrokken, ondernemende en vooral toffe Rotterdammers. Met hart en ziel, onafhankelijk en belangeloos(!), zetten wij ons in om de ambities van R’damse Nieuwe te realiseren en Rotterdam een stukje mooier en toekomstbestendig te maken. 

Het Beleidsplan R’damse Nieuwe is hier te downloaden. Hier is ook onze financiële verantwoording te vinden.

Onze Statuten R’damse Nieuwe zijn hier te downloaden.

Bekijk meer over ons

Onze partners

Vind hier een overzicht van onze trotse partners.

Vacatures

Vacature

24 april 2024

Vacature Connector

Lees meer >
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.