R’damse Goeie: Help jij een Rotterdammer in nood?

Nieuws

Precilla

Foto: Lisa van Vlijmen

R’damse Goeie stelde jullie een aantal #goeievragen via social media. En daar gaven jullie #goeieantwoorden op. Het waren vragen die de meesten van ons niet dagelijks hoeven te stellen. Helaas zijn er nog genoeg Rotterdammers die zich wél afvragen of ze de huur kunnen betalen, boodschappen kunnen doen voor het gezin en meer. Dit blijft de harde waarheid van het rauwe randje van onze stad. Gelukkig zijn er #rdamsegoeie die klaarstaan voor Rotterdammers in nood. Ook jij kan een #goeiedaad doen. Lees verder hoe!

Acuut hulp nodig?

Toen we jullie vroegen of jullie zelf weleens acuut hulp nodig hebben gehad antwoordde 78% met nee en 28% met ja. Ook vroegen we of jullie naasten weleens acuut hulp nodig hebben gehad. Hierop was het antwoord ruim 60% JA. Wat ons betreft is iedere procent JA één procent teveel. Conclusie is dat er direct en indirect genoeg vraag is naar hulp. Een belangrijke vraag die volgde:

Weet jij waar je om hulp kan vragen, voor jezelf of voor een ander?

Hierop was het antwoord 79% NEE! En om eerlijk te zijn wisten wij ook niet direct waar te beginnen. Vanuit dezelfde zoektocht is het volgende initiatief ontstaan.

Stadsdelen

Stadsdelen is een vrijwilligersinitiatief van Joris Beek, Matilde Laan, Thomas van der Wel en Marijn Hermans. Zij zien de financiële problemen van Rotterdammers om zich heen. En mede door de corona crisis zijn deze problemen alleen maar toegenomen. Zij vroegen zich af: ‘Hoe kunnen wij snel iemand in nood helpen? En hoe kunnen wij deze mensen bereiken?’ Zo ontstond Stadsdelen. Een platform opgericht door creatieve #rdamsegoeie om samen met mede-Rotterdammers geld in te zamelen. En om het wiel niet opnieuw uit te hoeven vinden werken ze samen met Fonds Bijzondere Noden Rotterdam. Een klassiek Rotterdams fonds, waar Rotterdammers in nood direct terecht kunnen voor financiële hulp. Wist jij dat al? Wij niet! #goeietip!

Vragen om hulp

Hulp krijgen is fijn, maar niemand kan hulp bieden als er niet om wordt gevraagd.

Durf jij om hulp te vragen als jij, of een naaste in de problemen zit?

Iets meer dan helft reageerde met ‘JA’. Ook nog genoeg mensen met nee. En daar kan het juist mis gaan. Stadsdelen heeft een aantal levensechte voorbeelden in beeld gebracht, waaronder het verhaal van Stella & Patricia. . R’damse Goeie mocht dit verhaal met jullie delen!

Hulp vragen is dus essentieel! Ook al kan het heel moeilijk zijn om je kwetsbaar op te stellen. Het kan de beste overkomen en er zijn veel #rdamsegoeie die hulp willen bieden. Heb je hulp nodig? Of ken je iemand die hulp nodig heeft? Klop eens aan bij een van deze adressen.

Wat kan jij doen?

Wil jij een steentje bijdragen aan de missie van Stadsdelen en FBNR? Kijk eens of jij een euro kan missen. We weten dat geld doneren niet altijd het juiste imago uitstraalt, maar door het delen van deze verhalen staan wij achter dit initiatief.

  • Doneer een rondje kroeg, een koffie to go, of een ander bedrag die jij kan missen. Iedere euro kan voor een ander ontzettend veel betekenen. Doe een #goeiedaad, doneer!
  • Een biertje drinken én een Rotterdammer helpen? Koop een box bij  Local Craft Beer! Per set doneren zij €2,50 euro aan stadsdelen. Zo smaakt dat biertje toch nét iets lekkerder!
  • Spread the word! Deel het verhaal met vrienden, familie of iemand die een steuntje in de rug verdient. Samen kunnen we het rauwe randje van Rotterdam aanpakken!

Met dank aan Stadsdelen, FBNR en Stella en Patricia!

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.