R’damse Goeie: Een kaartje voor iedereen met Buurtpost!

Nieuws

Precilla

Het is weer bijna 14 februari, ‘het’ liefdesmomentje van het jaar. Voor sommigen een heel serieus moment om stil te staan bij de liefde, voor anderen een opgeblazen commerciële campagne. Welke overtuiging er ook voor jou geldt, R’damse Goeie vindt dat de liefde gevierd mag worden. Iedereen kan in deze strenge corona-tijden een extra gebaar van liefde gebruiken!

Samen met Buurtpost laat R’damse Goeie zien hoe jij in deze lockdown extra liefde kan verspreiden in jouw buurt.

Schrijf een kaartje naar een onbekende buur en word ook een R’damse Goeie!

Eenzaamheid in tijden van een lock down

Precilla gaat in gesprek met de oprichters van Buurtpost: Kelly Leeuwis en Geert van Emden. Samen hebben zij een sociaal-creatieve onderneming ‘Kongsi‘. Ook bekend van de Helpende Handspray en de Vrijheidsmaaltijdsoep. Allemaal duurzame en sociale oplossingen voor de problemen die zij tegenkomen in de stad. Een echt ‘R’damse Goeie’ duo! Kelly woont in het Hoogkwartier in Rotterdam en is betrokken bij de Bewonersgroep Hoogkwartier. Tijdens één van de ledenvergaderingen sprak Kelly met Mieke Melis van WMO Radar. Vanuit WMO radar ziet Mieke dat de cijfers rondom eenzaamheid toenemen. Niet alleen bij ouderen, maar ook bij jongeren. En dat terwijl de maatregelen alleen nog maar strenger worden. Ook ziet Kelly verschillende signalen van eenzaamheid bij haar buren en ging hier met Geert over in gesprek. Hoe kunnen we hierop inspelen? Met iedereen in gesprek gaan is niet haalbaar en gaat tegen de maatregelen in. ‘Waarom sturen we niet een kaartje?’ En zo ontstond Buurtpost!

Samenwerken op afstand

Door deze lockdown lijken we soms ver van elkaar verwijderd. Toch zetten Kelly en Geert hun netwerk in om het idee van Buurtpost van de grond te krijgen en dan gaat het rap! Ook de gemeente Rotterdam draagt een steentje bij aan dit initiatief.

Je ziet de Rotterdamse mentaliteit direct naar boven komen, ook op afstand! – Kelly & Geert

Kelly & Geert lieten de kaarten ontwerpen door Rotterdamse kunstenaars. ‘Hiermee steunen we ook de culturele sector, ook al is het een klein gebaar!’ Ontwerpers Joni Kling, Levi Jacobs en Erico Smit maakten een unieke set kaarten voor deze actie. Precilla ging op bezoek bij de talentvolle Joni Kling. Haar unieke tekenstijl is overal te zien in haar huis. ‘Een kaartje is een klein gebaar, maar kan zoveel betekenen voor een ander!’ Ook Joni ziet de signalen van eenzaamheid om zich heen. ‘Het onderstreept weer hoe belangrijk het is om op elkaar te letten in deze tijd.’ Gelukkig kan Joni haar werk als kunstenaar blijven inzetten, al mist ze haar performance werk tijdens events wel het meest. De komende tijd gaat Joni zich focussen op een unieke én duurzame kledinglijn. ‘Deze lijn komt dit jaar uit, hopelijk met een bijpassend launch event!’ Nog een ‘R’damse Goeie’ om in de gaten te houden dus!

Wie stuur jij een kaartje?

Achter dit fantastisch initiatief schuilt een mooie club betrokken Rotterdammers. En hoe mooi is het als wij allemaal helpen om deze boodschap uit te dragen? Het team van R’damse Nieuwe gaat deze week op pad met een set kaarten om extra liefde te verspreiden in de buurt, doe jij ook mee? Bestel jouw Buurtpostset op de site van Kongsi.

Verras een buur en steun Rotterdamse ontwerpers!

Wie weet maak jij net het verschil in iemands dag met een kaartje! Laat het ons weten via onze #socials!

* Deze actie is gelinkt aan Valentijnsdag, maar wat ons betreft mag er iedere dag een kaartje gestuurd worden. Laat je vooral niet tegenhouden door deze datum en vraag naar de mogelijkheden bij Kongsi of via ons!

 

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.