Projectbezoek De Groene Boog

Nieuws

Eva Sharo
Sebastiaan

Op initiatief van Connector Mobiliteit Sebastiaan de Geest is een deel van het team van R’damse Nieuwe op projectbezoek geweest naar De Groene Boog: de realisatie van de nieuwe, energie neutrale verbinding tussen de A16 Rotterdam bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. In 2025 wordt de weg opengesteld voor verkeer. 

Met grondwallen, een half verdiepte tunnel door het Lage Bergse Bos, geluidschermen en geluiddempend asfalt wordt de energieneutrale A16 Rotterdam een van de best ingepaste rijkswegen van Nederland. De A16 Rotterdam wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.

Wat staat er te gebeuren?

  • Er komt een nieuwe rijksweg langs de noordoostrand van Rotterdam. De rijsnelheid wordt maximaal 100 km/h.
  • De A13 en de N209 bij Rotterdam The Hague Airport worden aangepast en aangesloten op de nieuwe rijksweg. Er komen aansluitingen bij de N471 en Ankie Verbeek-Ohrlaan.
  • Ook het Terbregseplein wordt aangepast en aangesloten op de nieuwe snelweg.
  • In het Lage Bergse Bos komt een half verdiepte tunnel, onder de Rotte en de Grindweg door.
  • Om geluidhinder door verkeer te beperken, wordt op de A16 Rotterdam het geluiddempende asfalt tweelaags zoab fijn gebruikt. Ook komen er geluidschermen en grondwallen.
  • De weg wordt zeer goed ingepast in het landschap. Aangrenzende gebieden zoals het Terbregseveld, de Vlinderstrik en het Lage Bergse Bos worden door verschillende overheden opnieuw ingericht en met elkaar verbonden met fiets- en wandelpaden.

Naast dat het project buiten per fiets is bezichtigd, is het team ook in de Expo A16 Rotterdam (belevingscentrum) geweest aan de rand van het Lage Bergse Bos. Een interactief belevingscentrum waar je kunt horen, lezen en zien over de aanleg van de nieuwe A16. Toegang is gratis en zeker de moeite waard om eens langs te gaan. Je hebt er ook een kijk- en doepad (circa 15km) vanaf waar je de bouw van de nieuwe weg goed kunt bekijken.

Wil je meer weten over de realisatie van dit project? 👉🏼 www.a16rotterdam.nl.

 

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.