Persoonlijk artikel / Carsten van Rossen

Nieuws

Carsten

Hi,​ ik ben Carsten.

Ik ben zelfstandig ondernemer (https://carstenvanrossen.nl) en mede-eigenaar van sales bureau Local Media [https://localmedia.nl]. Binnen Local Media doen we Sales voor de Uitagenda’s print en online in verschillende steden. Als zelfstandig ondernemer verbind ik grootstedelijk evenementen en de binnenstad van Rotterdam, in zichtbaarheid in het straatbeeld, beleving in de winkelgebieden en acties bij ondernemers. En nu ben ik ook voorzitter van R’damse Nieuwe.

Informeel maar professioneel
Ik kende R’damse Nieuwe al toen ze nog Young-EDBR heette. In die periode tot aan nu heb ik R’damse Nieuwe actief gevolgd. Het evenement De Hamvraag sprak mij persoonlijk aan omdat ik zelf gezonder en duurzamer wil eten en leven. De sprekers van het event waren goed bij elkaar gebracht, de botsende perspectieven maakten het interessant.

Toen de functie als voorzitter vrij kwam, greep ik mijn kans. In een periode waar veel van mijn projecten niet doorgingen heb ik meer tijd om mij in te zetten voor onze mooie stad in de rol als voorzitter van R’damse Nieuwe. Wat mij erg aanspreekt aan R’damse Nieuwe is dat het een informeel maar zeer professioneel team is. De Connectoren zijn zeer gedreven en hebben een grote kennis van de thema’s. Het team is inclusief waardoor iedereen kan excelleren en elkaar scherp kan houden. We zouden wel diverser moeten zijn, het team is nu geen juiste afspiegeling van de Rotterdamse bevolking, terwijl we daar wel voor willen staan. Daar hoop ik komende periode met vormen van een nieuw team stappen in te zetten.

Thuishaven
Rotterdam is voor mij een thuishaven: De plek waar ik ben opgegroeid, mijzelf heb ontwikkeld en tot bloei ben gekomen. Het is een stad met veerkracht en doorzettingsvermogen. Zelfs in deze coronatijd zie je dat terug in hoe de horeca met de huidige situatie om gaat, ze houden moed en zijn inventief, dat moeten we steunen. Zelf ben ik te vaak te vinden bij Sajoer aan de Botersloot, de acaii bowls zijn er heerlijk. Ik hou ook van een biertje. Liefst bij de Biergarten, nog zo’n goed voorbeeld van doorzettingsvermogen. Ze begonnen met één biertap en een DJ-booth in een container en zijn nu uitgegroeid tot een echt begrip in de stad.

Het festivalklimaat heb ik de afgelopen tien jaar echt zien veranderen. Vroeger waren er bijna geen buitenfestivals maar dankzij Rotterdam Festivals en de creativiteit en spirit van ondernemers zijn er nu toffe, blijvende festivals. Het Blijdorpfestival is mijn favoriet dankzij de mix van creativiteit, goede muziek, fijne groene locatie en een goede mix van Rotterdamse eventorganisaties.

Rotterdam is ook uniek in de manier waarop ze Iconische festivals zoals de Marathon, Rotterdam Unlimited en De Wereldhavendagen door heel de stad laten doordringen. Rotterdam is een van de weinige steden die er goed beleid op voert. Tijdens De Wereldhavendagen zie je daarom in de etalages van grote winkelketens, op grote gebouwen ankerstickers en havenobjecten als zeecontainers, reddingsvlotten en ankers in het straatbeeld. Zelfs als je er niet bij was, heb je er toch iets van meegekregen. Ik ben trots op de ontwikkeling van de inwoners en de stad en ik wil mijn steentje bijdragen aan een nog mooiere stad.

Toekomstbeeld Rotterdam
Rotterdam is continue in beweging. De jonge Rotterdammers en de Rotterdamse ondernemers bewegen continue mee. We moeten er echter wel voor waken dat de jonge Rotterdammers en de Rotterdamse ondernemers niet de binnenstad uitgedreven worden. Vanuit ons thema Gebiedsontwikkeling verwacht ik een aantal goede inzichten waarop de gemeente beleid kan voeren om dit tegen te gaan. Ik denk dat Rotterdam een nog meer toeristische stad gaat worden de komende jaren. Maar we behouden, in tegenstelling tot Amsterdam, onze eigen authenticiteit.

Het is mijn droom om een meer beleidsbepalende rol te hebben. Dit kan als beleidsbepaler binnen de gemeente of zelfs binnen de politiek of in een meer adviserende rol. Meedenken aan het festivalbeleid of meedenken over het inrichten van de buitenruimtes in het centrum van Rotterdam lijkt mij heel tof. Als die droom uitkomt zou ik de binnenstad nog levendiger willen maken. Bijvoorbeeld door nog soepeler te zijn met horecavergunningen en evenementenvergunningen. Ook zou ik de stad toegankelijker maken; autoluw en meer gericht op recreëren. Een nóg fijnere binnenstad voor Rotterdammers en zijn bezoekers.

Foto door Floor Besuijen.

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.