Persoonlijk artikel / Sebastiaan de Geest

Nieuws

Sebastiaan

Hi, ik ben Sebastiaan
Geboren en grootgebracht in Rotterdam – Vreewijk. Ik ben werkzaam op de afdeling duurzaamheid voor een groot bouwbedrijf met Rotterdamse roots: Dura Vermeer. Binnen Dura Vermeer zet ik mij dagelijks in voor het verduurzamen van de infrasector. Ik ben ervan overtuigd dat duurzaamheid niet alleen gaat over technische innovaties, maar juist over het kunnen voortbestaan met elkaar op een verantwoorde manier. Je pakt bijvoorbeeld de fiets, gaat lopen, gebruikt het OV of ander (niet vervuilend) vervoersmiddel in de stad in plaats van de auto. Dit lijkt heel voor de hand liggend, maar gebeurd in mijn ogen nog onvoldoende. Daarnaast ben ik zelfstandig hockey keeperstrainer en nu connector mobiliteit bij R’damse Nieuwe. Iets waar ik enorm trots op ben!

Iets terug doen voor je stad
Met vrienden heb ik het er vaak over gehad dat ik naast mijn werk ook graag iets voor Rotterdam wil betekenen op maatschappelijk vlak. Toen één van die vrienden mij de vacature connector Mobiliteit liet zien kwam ik snel tot het besluit; dit gaat het voor mij de komende 2 jaar worden. Bij R’damse Nieuwe kan ik in samenwerking met gedreven collega’s iets terug doen voor mijn stad op het gebied van mobiliteit.

Rotterdam
Het liefst zou ik zo vaak mogelijk nieuwe plekken buiten Rotterdam en Nederland ontdekken. Maar ik krijg vaak te horen dat ik al heimwee krijg zodra ik de Van Brienenoordbrug niet meer zie. Wat ik mooi aan Rotterdammers vind, is dat er soms gezegd wordt dat de verschillen tussen de inwoners groot zijn en achtergronden vaak ver uit elkaar liggen. Maar ik zie dagelijks juist verbondenheid om mij heen. Rotterdammers willen elkaar helpen en zijn niet te beroerd om voor de ander op te komen. Dit zie ik zowel op de hockeyvelden waar ik heb rondgelopen, als in Vreewijk waar ik ben opgegroeid.

Minder autoverkeer
Afgelopen zomer heeft iedereen kunnen ervaren hoe het is wanneer auto’s geweerd worden op drukke plekken in de stad. Je voelt gelijk dat de kwaliteit van leven erop vooruit gaat. Mensen hebben meer vrijheid en voelen zich op hun gemak. De winkels draaien hierdoor in sommige gevallen ook nog een betere omzet. De waarde die een auto toevoegt aan een plek als de Witte de Withstraat is in mijn ogen 0,0. Ondernemers en bezoekers zouden meer ruimte moeten krijgen om te verblijven en veilig te verplaatsen. Daarnaast het beter inzetten van (hoofd)autowegen voor de auto’s om dit soort plekken vrij te krijgen is iets waar ik mij hard voor ga maken en jullie het belang van wil laten inzien.

Ander nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.