Persoonlijk artikel / Renée Marcelis

Nieuws

Renée

Hallo, ik ben Renée Marcelis, oud-voorzitter van R’damse Nieuwe.
Als programmaleider bij maatschappelijke makerspace Bouwkeet ben ik verantwoordelijk voor de inhoud en uitvoering van workshops die jongeren uit Bospolder-Tussendijken de kans geven zichzelf te ontwikkelen ihkv soft skills, wereld verbreding en empowerment door functionele objecten te (leren) maken. Daarnaast houd ik mij ook als projectleider bij Albeda MBO bezig met organisatiebrede initiatieven en evenementen rondom de thema’s inclusie, diversiteit en kansengelijkheid.

Nieuwe mogelijkheden
Met heel veel plezier en trots kijk ik terug op mijn termijn als voorzitter van R’damse Nieuwe. In die twee en een half jaar heb ik een fantastisch en super betrokken team van connectors mogen coachen en ondersteunen in het bedenken en uitvoeren van onze vele mooie acties, evenementen, initiatieven en uitingen. R’damse Nieuwe biedt de kans en een platform om iets voor de stad te kunnen betekenen maar biedt ook zoveel nieuwe mogelijkheden op persoonlijk vlak. Zelf heb ik ontelbare nieuwe connecties gemaakt waardoor nieuwe projecten en samenwerkingen zijn ontstaan en mijn liefde voor Rotterdam alleen nog meer is gaan groeien.

Een stad om trots op te zijn
Begin 2017 ben ik terug naar Rotterdam gekomen na twintig jaar in het buitenland. Als jong meisje was ik nooit echt trots op mijn stad maar dat is de afgelopen jaren echt wel veranderd. Voor de doeners, de denkers en de durvers op alle niveaus is er in Rotterdam de ruimte om te experimenteren en ondernemen. Het is deze mentaliteit dat mij teruggeroepen heeft en mij hier houdt. De creatieve, maar zeker ook de pragmatische “niet lullen maar poetsen”, denkkracht van onze stad is oprecht iets om trots op te mogen zijn.

Een plek voor iedereen
Maar met alle recente ontwikkelingen in en de gigantisch groei in populariteit van Rotterdam, komt die ruimte voor de jonge doeners, denkers en durvers steeds meer onder druk te staan. Het is vaak op de grassroots level waar innovatie en creativiteit het sterkste zijn en mijn wens is dat de stad deze initiatieven en beginnende ondernemers de (financiële) steun en (fysieke) ruimte blijft geven. Als frontrunner city moet er een plek voor iedereen zijn en kunnen we juist onze Rotterdamse mentaliteit inzetten om voor grootstedelijke vraagstukken zoals bijvoorbeeld gentrification creatieve oplossingen te bedenken.

Mijn Rotterdamse netwerk zal ik blijven uitbreiden en inzetten om kansen te bieden aan een breed en kwetsbare achterban, beide bij Bouwkeet als bij Albeda MBO, en wie weet waar nog meer in de toekomst.

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.