Persoonlijk artikel / Precilla Schrier

Nieuws

Precilla

Hoi! Ik ben Precilla Schrier, connector Sociaal Ondernemen, ook wel bekend als ‘R’damse Goeie’.
Naast deze rol bij R’damse Nieuwe ben ik freelancer en werk ik voor verschillende opdrachten met de missie om Rotterdam socialer en inclusiever te maken. Op dit moment werk ik bij Voor Goed // Rotterdam Impact Agency en ben ik bestuurslid bij The Friends Foundation. Mijn achtergrond is commerciële economie, marketing en IT. Deze ervaring pas ik toe in mijn verschillende rollen.

Via via
Zoals Rotterdam werkt, ken ik R’damse Nieuwe via via. Ik had net de huidige voorzitter Renee Marcelis ontmoet op een event en de voormalige connector die ik heb vervangen kende ik via een opdracht die ik destijds net had afgerond. Op het moment moest er snel worden ingespeeld op een communicatiefunctie die voor mij persoonlijk nu is uitgegroeid tot het inhoudelijke thema sociaal ondernemen.

Opnieuw verliefd
Ondanks dat ik geen Rotterdams accent heb, durf ik mezelf wel een echte Rotterdammer te noemen. Ik ben geboren in deze fijne stad, mijn jeugd wel doorgebracht in Spijkenisse, maar gelukkig kon ik snel de weg met de metro vinden om toch mijn vrije tijd te besteden in Rotterdam. Op een half jaar stage in Utrecht, een project in Noord-Spanje en een jaar reizen en wonen in Nieuw- Zeeland na heb ik altijd in Rotterdam gewoond. Zeker na mijn jaar reizen ben ik opnieuw verliefd geworden op deze stad die durft te dromen en vooral te doen. Ik ontdek graag nieuwe plekken, connect graag met iedereen en laat de stad graag zien!

Iedereen kan bijdragen
Op het thema waar ik mij begeef zie ik dat er zoveel partijen, bedrijven en mensen ECHT iets willen bijdragen, dan wel veranderen aan ‘het systeem’ om de stad en de wereld inclusiever te maken. Iedereen 1-1 helpen is bijna niet te doen, dus ik geloof erin dat we groter moeten denken en doen. Ik hoop dat alle bewegingen in de stad die ik nu zie meer samen komen en dat we echt verandering kunnen aanbrengen in ‘het systeem’. Dat begint bij de houding dat iedereen wat kan bijdragen. Want alleen samen kunnen we de stad mooier maken. Over 5 jaar hoop ik betrokken te zijn bij meerdere initiatieven die hieraan werken, met een leidinggevende en/ of directeuren rol.

Foto door Floor Besuijen.

Ander nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.