Persoonlijk artikel / Pim Roggeveen

Pim

Nieuws

Pim

Ik ben Pim Roggeveen, 25 jaar en woon al bijna vijf jaar in Rotterdam.
Bij R’damse Nieuwe vervul ik de functie van connector communicatie, wat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor alle externe communicatie van R’damse Nieuwe. Binnen dat kader ben ik ook co-host van de R’damse Nieuwe-podcast. Daarnaast werk ik als freelance communicatieadviseur voor verschillende maatschappelijke organisaties zoals Voor Goed Rotterdam Impact Agency, Stichting De Verre Bergen en Bouwkeet.

Netwerk
Via onze producer Nina kwam ik bij R’damse Nieuwe terecht. Hoewel ik het daarvoor helemaal niet kende, werd ik na een kopje koffie met Nina helemaal enthousiast. Ik voelde me na m’n allereerste vergadering direct thuis in het team en wilde ook meteen in actie komen. Samen met voormalig connector Lorenzo van Galen ben ik de podcast begonnen, wat nog steeds loopt. R’damse Nieuwe heeft me persoonlijk en professioneel in een hele korte tijd heel veel gebracht, waar ik ontzettend dankbaar voor ben.

Veerkracht
Een van de redenen waarom ik zo van Rotterdam houd, is de veerkracht van haar bewoners. De Rotterdamse mentaliteit is zo’n uniek iets, dat kom je nergens anders tegen. We zijn en worden in deze periode van Corona weer enorm op de proef gesteld. Iets wat natuurlijk in schril contrast staat met wat er in 1940 is gebeurd. Toch zie ik gelijkenissen als je kijkt naar hoe we gezamenlijk als stad de schouders eronder zetten en ons niet laten kennen. De uitdrukking ‘Geen woorden maar daden’ is wellicht een cliché. Maar vaak zijn clichés waar, en dat is in dit geval niet anders. Er is bovendien enorm veel ruimte voor experimenteren en ondernemen. Het ondernemersklimaat in deze stad is erg gunstig en er is een grote gunfactor onderling. Dat maakt ondernemen in Rotterdam zo fijn.

Toekomst
Ik denk dat Rotterdam nog veel in petto heeft voor ons. En het mooie daarvan is dat wij daar zelf verantwoordelijk voor mogen zijn. Hoewel ik enorm van Rotterdam houd, zou ik nog wel een paar jaar in het buitenland willen wonen om daarna weer terug te keren naar Rotterdam. Bovendien wil ik graag mijzelf op het gebied van ondernemerschap meer ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik zelf aan het begin staan van een organisatie die op een bepaalde manier een (maatschappelijke) bijdrage levert aan de stad en hopelijk ook daarbuiten.

Foto door Floor Besuijen.

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.