Persoonlijk artikel / Mourad el Moussati

Nieuws

Mourad

Hallo! Ik ben Mourad El Moussati, Connector Equality bij R’damse Nieuwe.
Naast Connector Equality, zet ik mij als docent en ondernemer in voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Als docent heb ik de kans gekregen om part-time mijn eigen vak te doceren op de Hogeschool Rotterdam. Het doel van dit vak is studenten handvaten en tools geven waarmee ze succesvol de arbeidsmarkt kunnen betreden. Daarnaast ben ik oprichter van sollicitatiemarkt.nl, met mijn bedrijf help ik organisaties bij het thema diversiteit en inclusie. Dit doen we door mee te denken, te adviseren en te praten over organisatiebeleid gericht op meer diversiteit & inclusie, door workshops en trainingen te geven op het gebied van diversiteit & inclusie en door organisaties te helpen bij het werven en selecteren van divers talent.

Onbekend maakt onbemind
Pim Roggeveen (Connector Communicatie) attendeerde mij op de openstaande vacature bij R’damse Nieuwe. Na het bekijken van de website en het lezen van de vacaturetekst was ik verkocht, ik moest en zou Connector Equality worden. Ik zie het als mijn taak Rotterdammers die denken in niets op elkaar te lijken, in te laten zien dat ze meer met elkaar gemeen hebben als dat ze verschillen.

Dynamiek en diversiteit
Als officiële Rotterdammer kan ik onwijs genieten van de dynamiek en de diversiteit om mij heen. Ik vind het heerlijk mijn hardlooproute door het Kralingse Bos af te wisselen met een route langs de Maasboulevard. Een hapje eten doe ik het liefst bij Bazaar aan de Witte de Withstraat en mijn kop koffie haal ik bij MR. Beans op de Middellandstraat. Wat mij betreft een van de leukste koffietentjes van Rotterdam, opgericht door de heren van BorrelnootjeZ.

Respect
Ik hoop dat Rotterdam in de toekomst naast de meest diverse stad, ook de meest inclusieve stad van Nederland wordt. Met begrip en respect voor elkaar. Waar gelijke kansen voor iedereen, geen utopie is, maar een feit. Niet alleen omdat het onze morele verplichting is als mens iedereen gelijk te behandelen, maar ook omdat we geloven in de kracht van menselijk verschil. Jij, ik en alle andere Rotterdammers zijn als mens ongetwijfeld verschillend, maar hebben tegelijkertijd ook veel gemeen en dat is precies waar we ons meer op zouden moeten focussen.

Foto door Floor Besuijen.

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.