Persoonlijk artikel / Michelle Hicks

Nieuws

Michelle

Ik ben Michelle Hicks, connector Cultuur bij R’dams Nieuwe. Naast RN werk ik als dramaturg en onderzoeker voor het theatercollectief Macabre (gevestigd in Time Window). Daarnaast ben ik werkzaam als redacteur bij Rotown Magic (ISSR) en schrijf ik voor Vers Beton. Ook organiseer ik avonden met Cultural Workers Unite.

Frisse ideeën
Ik ben bij RN gekomen omdat ik graag frisse ideeën voor en met de culturele sector wil uitwerken op stedelijk niveau en wil signaleren wat er beter kan. Ook wil ik graag de oude garde (instituties) en de nieuwe garde (jonge makers) aan elkaar koppelen. De rol van connector sluit daar perfect bij aan.

Een dorp in de stad
Rotterdam is een stad die je langzaam moet ontdekken, stukje bij beetje. Ik kom zelf uit een klein dorp, dus Rotterdam was daarin compleet het tegenovergestelde, dat trok me meteen aan. Toch voelt Rotterdam ook wel eens als een dorp, zeker binnen je wijk. Elke wijk heeft zo zijn eigen karakter. Maar dat maakt het juist interessant, die verscheidenheid en diversiteit. In de loop der jaren heb ik best veel plekjes als m’n favoriete plekje beschouwd, maar ik blijf toch altijd terugkomen bij Pardoen in de Oude Haven – echt zo’n fijne oud-Rotterdamse bar waar iedereen elkaar kent. En het uitzicht is natuurlijk geweldig. Ik heb er ooit nog een klein festival georganiseerd met Rotterdamse brouwers dat inmiddels elk jaar terugkeert (zeker een aanrader!)

Cultuur centraal
Ik hoop dat Rotterdam zijn grootstedelijke allure meer in balans weet te brengen met het menselijke, en ik hoop dat kunst en cultuur daarin vanzelfsprekender wordt in de stad, ook als verbindende factor. Zelf wil ik daar mijn steentje aan bijdragen door co-creatie projecten aan te gaan met verschillende makers, en een actieve en diverse culturele gemeenschap op te bouwen in en met de stad.

 

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.