Persoonlijk artikel / Jonneke Huijser

Nieuws

Jonneke

Hi! Ik ben Jonneke, connector stads- en gebiedsontwikkeling bij R’damse Nieuwe. Daarnaast werk ik als adviseur participatie en gebiedsontwikkeling bij Kickstad. Ook daar zet ik me in om samen met gebruikers, bewoners en ondernemers steden nog mooier, nog beter en vooral toekomstbestendig in te richten. Mijn achtergrond is in de sociale geografie en dat is ook waar ik me het liefst voor inzet: de plekken waar sociaal en fysiek samenkomen.

Kruisbestuiving
Al een tijd volg ik deze jonge club Rotterdammers op de voet. Bij R’damse Nieuwe gebeurt het, dat mag wel duidelijk zijn. De thema’s waar R’damse Nieuwe zich mee bezighoudt, raken vroeg of laat de (gebieds)ontwikkelingen in de stad. R’damse Nieuwe verbindt en brengt de thema’s en de mensen daarachter samen, waardoor er mooie kruisbestuivingen ontstaan.

Thuiskomen
Hoewel ik al meer dan 10 jaar in Rotterdam woon, heb ik op verschillende plekken in het land gestudeerd en gewerkt. Maar Rotterdam verlaten? Dat heb ik nog geen één keer serieus overwogen. Als ik met de trein de stad binnenrijdt, kom ik thuis. Rotterdam is als een warme deken, een plek om anoniem te verdwalen én om samen te zijn. Eerlijk is eerlijk, ik heb geregeld een escape naar de natuur nodig, maar buiten dat gaat er voor mij geen stad boven Rotterdam.  

De stad van mijn dromen?
Met hoeveel plezier ik ook in de stad woon, er gaat helaas ook veel nog níet goed in de stad. In mijn werk wil ik deze uitdagingen omzetten in kansen. Kansen op het gebied van groen & klimaatadaptatie, energietransitie en woningbouw. In mijn ‘droom Rotterdam’ zijn deze kansen allemaal ten volste benut, hebben we de sociale uitdagingen gecombineerd met fysieke oplossingen en andersom, en loopt Rotterdam ver vooruit op duurzame oplossingen. 

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.