Persoonlijk artikel / Hugo van der Kooij

Nieuws

Hugo

Wie ben jij?
Ik ben Hugo van der Kooij, 28 jaar oud en al 8 jaar trotse Rotterdammer. Naast R’damse Nieuwe ben ik werkzaam bij Rotterdam Partners, het moederbedrijf van R’damse Nieuwe. Mijn functie bij R’damse Nieuwe is dan ook Connector Rotterdam Partners, waarbinnen ik de relatie tussen de twee organisaties probeer te versterken daarnaast zoek ik naar interessante kruisbestuivingen en manieren waarop beiden elkaar kunnen helpen.

Toeval?
Ik ken R’damse Nieuwe door de vacature Connector Duurzaamheid die ik in september 2019 online voorbij zag komen. Ik solliciteerde op de functie, maar werd het niet. Misschien was dat achteraf maar goed ook, aangezien ik nog studeerde. Met de kennis van nu, was ik verre van geschikt was voor de job.
Hoe ben je bij RN terecht gekomen?
Een halfjaar later studeerde ik af en werd ik aangenomen bij Rotterdam Partners, niet wetende dat R’damse Nieuwe hier deel van uitmaakte. De functie Connector Rotterdam Partners kwam beschikbaar en dat werd me ingefluisterd door een ex-R’damse Nieuwe-Connector. Binnen no-time was ik deel van het team. Toeval? Wellicht. Sommige dingen hebben soms wat tijd nodig.

Een werveling van doeners
Mijn favoriete plek in de stad is bovenop de Euromast. Vanaf daar zie je de stad in het echt. Men moet afstand nemen om de dingen te zien voor wat ze zijn; het legt alle relaties bloot. De stad is meer dan de som van de delen. Vanuit de lucht zie je de plek waar er geboren wordt, opgeleid, gewerkt en gespeeld. Je ziet alle elementen die Rotterdam maken tot wat ze is: een onstuimig broeinest waar alles gebeurt.

Rotterdam her-dacht
Het is mijn droom om van meerwaarde te blijven voor de stad. Ik wil terugkijken op een leven waarin ik mensen heb geïnspireerd tot hetzelfde doel: Rotterdam nog mooier maken dan ze al was.
Over tien jaar blikken we terug op een periode waarin we gezamenlijk gezorgd hebben dat Rotterdam echt bleef. We hebben de toeristen omgedoopt tot bekenden en de trekpleisters bekeert tot ontmoetingsplek. Rotterdam is geen tussenstop meer op een doorreis, maar een vrijmarkt voor ideeën en inspiraties, een fysieke uitnodiging tot bijdrage en wederkerigheid.

Foto door Floor Besuijen.

Ander nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.