Persoonlijk artikel / Eva Sharo

Nieuws

Eva Sharo

Hi, mijn naam is Eva!
31 jaar oud en ik ben sinds juli ‘21 connector Marketing & Strategie. Naast mijn rol bij R’damse Nieuwe ben ik werkzaam voor Het Industriegebouw als Director of Operations en adviseer ik verschillende horecazaken op het gebied van communicatie en strategie.

Mijn rol binnen Het Industriegebouw is heel diverse en gelukkig is geen dag hetzelfde. Het is en blijft een inspirerende werkplek door de ondernemers die hier huren. De architectuur van het gebouw blijft mij ook fascineren: ook al ben 150 keer over de galerij gelopen, elke keer valt me weer een ander detail op.

Hier gebeurt iets
R’damse Nieuwe volgde ik op Instagram en ik vond het altijd een intrigerende en ambitieuze organisatie. Ik kon mij destijds niet perse voorstellen dat er ook een rol voor mij weggelegd zou zijn. Mijn doel bij R’damse Nieuwe is op zakelijk niveau het bereik van onze connectoren te verduidelijken en vergroten en op persoonlijk vlak wil ik mijn best doen mijn stadsgenoten bewuster te maken van verschillende (connector) thema’s. Of het nu gaat om onderwijs, kansenongelijkheid of seksuele intimidatie: ik wil dat we meer betrokken worden bij ons stad, meer invloed krijgen en uitoefenen. De leuke onderwerpen moeten aan bod komen, maar ook de moeilijke discussies die we liever uit de weg gaan.

Ik ben geboren in de Verenigde Staten in een vergelijkbare stad als Rotterdam: New Jersey. Op mijn vierde ben ik naar Rotterdam verhuisd en sindsdien heb ik geen moment getwijfeld of ik hier oud wil worden. Rotterdam is een stad vol tegenstrijdigheden en ik vind het een hele fijne stad om in te leven, maar ik besef me wel dat ik spreek vanuit een bepaald privilege waar ik me nog nooit zorgen heb hoeven te maken over werk of huisvesting. Als stad krijgt zij natuurlijk ook de nodige kritiek over zich heen, los van dat we in het afgelopen decennium in alle top-10 lijsten zijn verschenen, wordt er vaak gezegd dat we ons niet genoeg profileren of accelereren ten opzichte van andere wereldsteden. Ik vind de rol van underdog als stad wel passend.

We hebben ons in rap tempo ontwikkeld door nuchter te blijven, maar we moeten elkaar als mensen niet uit het oog verliezen. Tegelijkertijd is het nog steeds een maakbare stad. Dat er zoveel gebouwd wordt nu hoort bij de ontwikkelingen van een land, maar dat er zo weinig rekening wordt gehouden met inkomensniveau en klimaatadaptatie vind ik bizar. Er is zoveel gaande op het gebied van stedelijke ontwikkeling, politiek en equity. Grote vraagstukken, met nog onduidelijke oplossingen, maar ik hoop dat haar inwoners zich kunnen verenigen en oplossingen gaat aandragen om een gelijkwaardiger toekomst te creëren.

Toekomstbeeld Rotterdam
Ik hoop dat Rotterdam een veel empathische stad gaat worden, waar mens voor winst op de politieke agenda komt te staan. Ik hoop de komende twee jaar veel te leren van mijn mede-connectoren, impactvolle events en campagnes te organiseren/lanceren en mijn skills op het gebied van inclusiever communiceren te vergroten. En natuurlijk de befaamde Instagram swipe-up qua aantal volgers te behalen. Als ik over 10 jaar nog steeds de bijzondere verhalen van andere (ondernemers) mag verwoorden ben ik een gelukkig mens.

Ander nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.