Persoonlijk artikel / Darcy Ecoma Verstege

Nieuws

Darcy

Hoi, ik ben Darcy. Voor R’damse Nieuwe zal ik me in gaan zetten voor het thema Welzijn & Gezondheid. In het dagelijks leven run ik als zelfstandig ondernemer The Love at First Tribe. Ik geef mindfulness cursussen aan organisaties, organiseer evenementen op het gebied van welzijn, geef wekelijkse meditatie- en yogalessen in mijn studio op het Hofplein en organiseer retreats in binnen- en buitenland. En oh ja, misschien ken je me nog van een van onze vele pop-up lessen op alle denkbare locaties in Rotterdam?

De tribe
De tribe dat ben ik, samen met een flexibele schil trainers en docenten en het meest belangrijk: onze studenten. Met elkaar zijn we een community die elkaar inspireert, ondersteunt en accepteert. Zo zie ik Rotterdam ook het liefst. Dus de tribe: dat ben ik, dat is de stad, dat ben jij, dat zijn wij

Oost en west
Van huis uit ben ik criminoloog, ik studeerde af in de ontwikkelingscriminologie en werkte een aantal jaar in de academische wereld. Vanuit mijn sociaal wetenschappelijke achtergrond heb ik dus een nuchtere kijk op (mentaal) welzijn maar de laatste jaren mag ik mijn kennis ook graag combineren met inzichten uit de Oosterse filosofieën.

Intrinsieke motivatie
Ik help mensen met hun mentaal en fysiek welbevinden vanuit een sterke intrinsieke motivatie. Ondanks (of misschien juist dankzij) het taboe dat nog altijd op mentale problemen ligt vind ik het belangrijk om hier te vermelden dat ja, ook ik er in het verleden mee hebt gekampt. Dat maakt dus dat ik het thema Welzijn & Gezondheid ook altijd zal benaderen vanuit een persoonlijke drijfveer. 

Rotterdam is rust
In mijn roerige jaren heb ik ongeveer in elke stad in de randstad gewoond* maar pas toen ik 10 jaar geleden in Rotterdam landde vond ik mijn plek. Het bruisende Rotterdam betekent voor mij dus ook rust, het is een plek waar iedereen zichzelf mag zijn, waar van alles kan maar niks hoeft. Rotterdam zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben en daarom kan ik niet wachten om de stad via R’damse Nieuwe nog een stukje mooier te maken.

*Sorry, in een moment van verstandsverbijstering zelfs in Amsterdam. Maar: ik hield het er nog geen jaar vol. 😉

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.