Persoonlijk artikel / Berend van Zanten

Nieuws

Berend

Sinds januari ben ik connector Duurzame Samenleving bij R’damse Nieuwe. Dat is helemaal in lijn met de missie waar ik de rest van de week ook mee bezig ben. Een missie om de wereld steeds mooier en socialer te maken en de economie binnen de grenzen van de planeet te krijgen: harmonie tussen mens en de rest van de natuur. Want dat is hard nodig. Ik ben oprichter van creatief bureau Groenemorgen en daarmee initieer ik verschillende evenementen, campagnes en nieuwe concepten die laten zien dat het anders kan, maar mínimaal net zo leuk is. Niet belerend, maar enthousiasmerend. Evenementen als DÂK en Mals Food Festival, campagnes als het NK Tegelwippen en de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden en concepten als OASE en Sancho’s Nuts. Allemaal andere thema’s die raken aan een duurzame samenleving, maar ook allemaal verbonden: op naar een harmonieus geheel.

Stay connected
Het verbinden van mensen is van cruciaal belang in die missie. We doen dit samen. Met de dingen die ik al organiseer probeer ik een brede(re) doelgroep aan te spreken. Door er voor verschillende doelgroepen te zijn, breng je Rotterdammers met elkaar in verbinding. Maar ook bedrijven en sociale ondernemingen verbind ik graag aan Rotterdammers en de grootstedelijke en maatschappelijke vraagstukken. Vanuit R’damse Nieuwe wil ik graag nog meer Rotterdammers, overheden en sociale en commerciële ondernemingen verbinden.

In Rotterdam kijken we naar elkaar om
Ik geloof erin dat juíst in Rotterdam we een voorbeeld van een harmonieuze samenleving kunnen zijn. Daarom houd ik ook zo van die stad. In Rotterdam leven zo veel verschillende mensen, met evenveel verschillende achtergronden door elkaar heen. In Rotterdam nemen we het heft in eigen handen en ondernemen we er op los. In Rotterdam kijken we naar elkaar om. Ja, het kan allemaal echt nog veel beter, maar Rotterdam heeft alle ingrediënten om er te komen.

The overview effect
Bijna alle astronauten die zo ver van de aarde gaan dat ze haar volledig kunnen zien ervaren het ‘overzichtseffect’. De symptomen: liefde voor de planeet, een verlangen de aarde te beschermen, een ervaring van verbondenheid met alles wat leeft. Deze bewustzijnsverandering is blijvend. Astronauten keren terug met missiedrang. Mijn droom voor Rotterdam is dat we dat gevoel creëren. Laten we aan de slag gaan.

 

Ander nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.