#OPENUP to Eurovision 2021!

Nieuws

Precilla
Kevin

Wat in 2019 begon als een periode vol spanning; een race tegen andere Nederlandse steden om de host city te mogen worden, een periode van vreugde, grootste plannen met het stadsprogramma, stijgende hotelprijzen, een toename in Rotterdamse Airbnb accounts en vooral heel veel energie van de Rotterdammers. Eindigde toch wel in een gigantische teleurstelling voor iedereen, we hoeven niet uit te leggen waarom toch?

Let’s still make it happen!

Gelukkig is er de belofte om door te pakken.. Een jaar later, Eurovision 2021 in mei is een feit! Hoe wordt dit nieuws ontvangen volgens R’damse Nieuwe en haar achterban? Zitten we wel te wachten op een feest onder deze omstandigheden? Of is dit juist het moment to #OPENUP? We hebben onze trouwe achterban gevraagd om hun mening te delen met ons. Want dit is waar R’damse Nieuwe voor staat, voor en door betrokken Rotterdammers! 

Binnen ons team speelt Eurovision in ieder geval een grote rol. Als stadsmakers zitten wij op het puntje van onze stoel als je bedenkt wat dit kan gaan betekenen voor de stad tijdens het event, maar ook op de lange termijn. Volgens onze volgers kunnen we bijvoorbeeld:

‘Opnieuw winnen om volgend jaar in de herkansing te gaan!’ 

‘Gewoon zorgen dat de hele wereld ziet hoe tof Rotterdam is.’ 

Beiden gaan lukken als het aan ons ligt!

#Laatjehoren!

Hebben ondernemers wel baat bij de aangepaste variant van het festival? R’damse Nieuwe gelooft van wel. De beelden die geschoten worden gaan de hele wereld over. En we steken hopelijk iedereen aan met deze #swingalong campagne. Rotterdam zorgt voor genoeg creatieve en veilige varianten om met elkaar te genieten van het festival. En wanneer de grenzen weer open gaan, staat iedereen in de startblokken om onze stad te ervaren. Rotterdam is al veel langer bezig uit de schaduw van ‘die ene andere stad’ aan het kruipen. En nu zal de wereld het zien ook!

R’damse Nieuwe vroeg ook aan het het netwerk of zij achter de keuze staan om het event onder deze omstandigheden door te zetten. En we kwamen niet bedrogen uit, 90% van de respondenten geeft aan enthousiast uit te kijken naar de komst. Zolang het voor de gasten en delegaties maar veilig verloopt, hebben we goede hoop op meerdere events deze zomer.

‘Veiligheid staat voorop! Zolang het veilig is mag het van mij met gebeuren, met groot aantal bezoekers.’

Wellicht leeft de stad in een kleurrijke Eurovision bubbel, R’damse Nieuwe gelooft dat wij en onze stadsgenoten uitkijken naar het grootste mediaspektakel van de wereld. Laten we hopen dat het evenement ons zal verbinden, onze ondernemers sterker zal maken, het toerisme mooie toekomst zal brengen en de stad de aandacht geeft die het verdient!

‘Stel je open voor anderen, ongeacht de verschillen. Sta open voor nieuwe ervaringen, juist omdat het spannend is. Want dat is het begin van verbinding, van ontwikkeling en van groei!’

Het thema is Open Up voor een reden, laten we dat samen naleven. De klok is in ieder geval bijgesteld, dat is tot zover onze bijdragen en we bedanken iedereen die zich heeft laten horen!

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.