Het mooiste uitzicht van Rotterdam

Nieuws

Eva Sharo
Carsten

Vergaderen op z’n Rotterdams bij de Euromast
Elke week vergaderen wij als team over de belangrijkste gebeurtenissen in Rotterdam en afgelopen woensdag waren wij te gast op toch wel één van de meest bijzondere locaties in Rotterdam: de Euromast! ☁️ Waarschijnlijk is het alweer een tijd geleden dat je op 185 meter hoogte over Rotterdam uitgekeken hebt, maar geloof ons: voor jong en oud, het is echt weer een bezoek waard.

De Euromast Rotterdam heeft na een aantal weken van renoveren de Euroscoop heropend met unieke nieuwe toevoegingen. Het bijzondere Rotterdamse icoon is een populaire (toeristen)attractie waar jaarlijks honderdduizenden bezoekers op af komen.
Met een hoogte van 185 meter heb je een spectaculair uitzicht over de stad, waarvan de vernieuwde Euroscoop het absolute hoogtepunt is. Al vanaf het opstap platform begint de beleving, waar de kleuren van de Europese vlag zijn verwerkt in lamella’s met quotes in meer dan veertig talen. Zodra je de Euroscoop instapt worden bezoekers met een lichtshow en muziek van Rotterdamse DJ Oliver Heldens opgezweept voor de beklimming. In zeven minuten reis je naar het hoogste punt van de Euromast en is de hele stad in 360 graden perspectief te zien. Ondertussen vertelt een voice-over op poëtische wijze over de stad en zijn inwoners, de kleurrijkheid, diversiteit en de bijzondere positie van Rotterdam als wereldhaven in het hart van Europa. Met het thema ‘United in diversity’ ervaren bezoekers nu dus het échte Rotterdam bij de Euromast. 

Vergrootglas op de kleurrijke stad
Met de nieuwe experience bij de Euroscoop legt de Euromast een vergrootglas op Rotterdam en al zijn nationaliteiten. Rotterdam is een stad waar mensen uit heel Europa en de wereld wonen en werken. Met 170 nationaliteiten komt het Europese motto “United in diversity” in deze stad écht tot leven. De Euromast is hét icoon van Rotterdam en eert de diversiteit van de stad. Naast de diversiteit van de inwoners van Rotterdam en de diversiteit aan bezoekers, richt de Euromast zich met dit kleurrijke concept ook op de diversiteit van de stad zelf. De toren legt een vergrootglas op het prachtige uitzicht en vertelt met Rotterdamse trots over de identiteit, de vele kleurrijke gebouwen en alles wat de stad te bieden heeft. Bezoekers ervaren bij de vernieuwde Euroscoop nu een ‘journey from me to we’, waarmee de Euromast de kracht van het verbinden en samenkomen benadrukt. 

Over de Euromast
Dit jaar viert de Euromast haar 62e verjaardag. De Euromast is sinds 1960 een internationaal bekend icoon in Rotterdam. Met een hoogte van 185 meter is het één van de hoogste gebouwen van de stad en biedt het een uniek 360 graden perspectief. Hier geniet je van het uitzicht, word je culinair verrast in de Brasserie of ontwaak je in één van de suites op grote hoogte. Met een recentelijk geopende koffiebar en conceptstore én de vernieuwde Euroscoop kun je bij de Euromast een compleet dagje uit. Echte durfals kunnen tussen mei en september 100 meter naar beneden abseilen vanaf de balustrade op het uitkijkplatform. Sinds dit jaar is de Euromast onderdeel en flagship store van Magnicity, een partij die iconische torens van over de hele wereld in de schijnwerpers zet.

Meer weten of zelf enthousiast geworden om de Euromast te bezoeken? Bekijk alle mogelijkheden hier. Thanks for having us, Euromast!

Ander nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.