De Ongezouten Mening van Lukas Taks

Nieuws

De derde column in onze ‘Food’ reeks over de toekomst van voedsel en gezondheid!

Lukas Taks schetst in deze editie de toekomst als een soort aperitief, het begin van meerdere gangen van discussies die we straks gezamenlijk moeten voeren. Maar niet iedereen lijkt daarop te zitten wachten.

Fragment:
“Het 3D-printen van voedsel is bijvoorbeeld al geen science-fiction meer. Kweekvlees wordt ook steeds sneller een aanneembare realiteit. Went dat net zo makkelijk als ‘niet iedere dag vlees’? Er is in deze ontwikkeling een cruciale rol weggelegd voor ieder consumerend en producerend mens. Namelijk medezeggenschap over de richting en waarde(n). Dat vraagt om betrokkenheid en de vraag is hoe ver wij bereid zijn te gaan.”

Download hier de column.
Voor eerdere edities, zie ook het album.
Geschreven door: Lukas Taks
Ontwerp: Marleen van den End (http://www.marleenvandenend.nl/)

Om de huidige staat van het thema ‘voedsel, gezondheid en innovatie’ onder de aandacht te brengen, nodigt R’damse Nieuwe diverse hoofdrolspelers uit de Rotterdamse foodsector uit om een column te schrijven. Gezien vanuit hun specifieke vakgebied en standpunt. De columns dienen als inspiratie en als aanjager van het maatschappelijke debat en hebben een ideologische of voorspellende ondertoon. Met elke tekst gaat een andere Rotterdamse ontwerper aan de slag.

“Ons mestoverschot in de landbouw zal omslaan in een tekort. Om dit op te vangen kunnen we onze eigen uitwerpselen gebruiken voor bemesting. Met 17 miljoen mensen komen we een heel eind. Als we dan toch bezig zijn, denk eens aan de voedingstoffen in onze lichamen.” Uit: De Ongezouten Mening van Jack van Messel. Naast de economische kijk op voedsel in de stad is er een veelzijdige community dag in dag uit aan het werk met voedsel. Dat zijn wetenschappers, startups, chefs, telers, filosofen, corporates en ondernemers. Een fijnmazig netwerk van enthousiastelingen.

Rotterdamse initiatieven als BlueCity 010, BroodNodig, Rechtstreex, Flowers & Sours inspireren dagelijks om na te denken over de toekomst van voedsel in de stad. Momenteel is voedsel, gezondheid en innovatie niet alleen top of mind bij deze enthousiastelingen, maar ook bij de betrokken Rotterdammer.

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.