Coronacrisis tips van voorzitter Renée Marcelis

Nieuws

Renée

Van 325,8 km², naar 60m².

Normaal gesproken zien mijn werkdagen er hectisch uit – verspreid over de stad en met veel persoonlijk contact met verschillende teams en samenwerkingspartners.

Ik heb het altijd heel belangrijk gevonden dat mijn huis daarom een plek van rust en relaxatie is. Nu moet ik alles in mijn eentje, inclusief een beetje recreatie, opgesloten op 60m2 zien te doen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Om het thuiswerken wat meer structuur te geven en een gezonde balans te behouden helpt dit artikel op theconversation.com mij veel.

In tijden van veel negatief en verdrietig nieuws probeer ik wel altijd het positieve van de situatie te vinden. Gelukkig zijn er ook genoeg mensen bezig met initiatieven om elkaar te ondersteunen in deze tijden en ontstaat er hier in Rotterdam ook veel moois. Wil jij ook iets betekenen voor jouw mede-Rotterdammers of heb jij ideeën voor een initiatief? Check rotterdamzetdoor.nl en gebruik de #Rotterdamzetdoor to spread the word.

En als je je dan toch nog begint te vervelen… gebruik deze tijd om iets nieuws te leren. Online kan je werkelijk duizenden cursussen vinden, van apps bouwen tot financiële administratie tot de psychologie van honden en katten en alles daar tussenin. Veel hiervan zijn momenteel ook nog eens gratis. Wil je meer weten over wat onze mooie stad zo geweldig maakt, de jonge Rotterdammers en initiatieven die hier aan bijdragen? Luister dan naar de R’damse NIeuwe podcast, er staan ondertussen al 33 afleveringen op iTunes en Spotify!

Gelukkig zitten wij in Nederland (nog) niet in een volledige lockdown en kunnen veel onze favoriete Rotterdamse restaurants, café’s en bars open blijven. Naast afhalen, bezorgen er ook steeds meer (vaak gratis) heerlijke boxes, maaltijden en zelfs cocktails. Lokale ondernemers ondersteunen door iedere dag van de week breakfast, lunch én dinner te bestellen gaat zeker niet iedereen lukken dus maak er een special occasion van wanneer het wel kan. Ik kijk uit naar de komende 3 vrijdagavonden met mijn buren voor balkon-insdag en check de buik van Rotterdam site regelmatig voor een up-to-date overzicht van alles eten en drinken gerelateerd.

Stay home, stay safe, houd veilig contact met elkaar en maak er wat moois van.

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.