Coronacrisis tips van Hugo van der Kooij, connector Rotterdam Partners

Nieuws

Hugo

Rust, reinheid, regelmaat?

In het kantoorleven zijn we (zonder dat we het soms doorhebben) gewend en gehecht aan onze dagelijkse routines. Zo zal iedereen die op een kantoor werkt of gewerkt heeft weten dat er op deze plekken een bepaald ritme heerst. Van het (soms machinaal) groeten bij binnenkomst, tot de clichématige, maar toch waardevolle praatjes bij het koffieapparaat, en van de saaie maandagochtend vergadering tot de gezamenlijke lunch, je kunt er je klok op gelijk zetten. Maar drie weken geleden moesten we ineens massaal thuis gaan werken. Hoe gaan we om met deze verandering?

Ikzelf werk bij Rotterdam Partners op het Schielandshuis, en na een week thuiswerken zag ik ineens in wat voor voordelen het kantoorwezen eigenlijk met zich meebracht. Zo merkte ik bijvoorbeeld al gauw dat de gesprekken met collega’s in het echt zoveel waardevoller en effectiever zijn dan de video-calls waar we het nu mee moeten doen (waarbij er altijd wel iemand is met een slechte verbinding waardoor je die persoon amper of niet kunt verstaan) en dat ook simpelweg fysiek op een andere plek dan thuis zijn enorm bevorderend werkt voor de werk-mindset en productiviteit (het kantoor zorgt voor een omgeving waar iedereen met werk bezig is en voor minder afleiding).

Thuiswerken vergt dus voor de kantoormensen wat extra discipline. Maar er zijn ook zeker dingen die we kunnen doen om deze aanpassing wat makkelijker te maken. Zo las ik bijvoorbeeld dit artikel van Ernst-Jan Pfauth van De Correspondent met goede tips voor thuiswerken. (Een tip van mij zou dan weer zijn om lid te worden van De Correspondent. Support in deze tijden naast je locals ook gedegen, onafhankelijke journalistiek!)

Maar als we eenmaal gewend zijn aan het thuiswerken, en het gaat allemaal goed, dan hebben we ook nog onze vrije tijd om in te vullen en ligt de (chronische) verveling op de loer. Hoe gaan we hier dan weer mee om? Ook op dit gebied dienen we ons aan te passen, gezien we niet meer (in groepen) naar buiten mogen en de horeca dicht is. Ernst- Jan Pfauth schreef hier ook een tof artikel over (ben verder geen fan ofzo hoor).

Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg andere leuke dingen die we kunnen doen in tijden van Corona. Zo heeft deze tijd van social distancing er bij mij toe geleidt dat ik meer (alleen!) ben gaan sporten en (eindelijk) podcasts ben gaan luisteren (afgezien van de R’damse Nieuwe podcast zijn Echt Gebeurd, De Krokante Leesmap, en De BOOS AntiCoronaDepressiePodcast een aantal van mijn aanraders).

Ook lees ik veel meer nu we noodgedwongen thuis zitten (lees dat boek dat al zo lang op die plank op je ligt te wachten! Doe het!). Ook voor mensen die het door Corona allemaal even niet meer zo zien zitten en wel een beetje levensvreugde kunnen gebruiken is er het YouTube kanaal van onze eigen Rotterdamse Comedy Club Haug. Zij hebben hier veel van hun stand-up acts online staan, maar ook hun, speciaal voor de crisis in het leven geroepen, Spitfree Comedy Talkshow is hier te zien.

Genoeg leuke dingen dus om je Corona-dagen mee door te komen en het thuiswerken wat dragelijker te maken.
Veel succes, en probeer van deze bijzondere tijd toch een mooie, gedenkwaardige tijd te maken. Samen helpen we Corona de wereld uit!

Ander nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.