Hoe erg worden wij eigenlijk beïnvloed door onze voedselomgeving en wat kan de gemeente daar aan doen? Daar gaan we het over hebben tijdens de volgende editie van De Hamvraag #5: Hap-slik-weg?!
De avond start met een lezing van Natascha Kooiman van Smaackmakers over onze voedselomgeving, zij laten zien in hoeverre wij worden beïnvloedt door onze omgeving en hoe we onze omgeving gezonder kunnen maken.
Daarna gaan we in gesprek met twee fastfoodondernemers over de gevolgen van dit beleid: Pepijn Schmeink van Jack Bean en Perry de Man van De Toko en bekend van zijn eigen show bij 24Kitchen.
Ook gaan we in gesprek met Karin de Jager, Senior Beleidsadviseur van de Gemeente Rotterdam en projectleider Werf Gezond 010. Gezond 010 is een publiek private samenwerking bij aanpak overgewicht en obesitas. Een netwerk waar ondernemers, werkgevers, professionals en maatschappelijke organisaties werken aan de doelstellingen van de Vitale Stad.
Samen met deze sprekers wordt een gesprek gevoerd o.l.v moderator Guus Thijssen a.k.a. Guustronomie.
Bekijk hier de foto’s.