R’damse Visies #4: Een lerende stad

Event

Op woensdag 5 juni komen we samen bij OASE voor R’damse Visies #4: Een lerende stad

Tijdens deze thema-avond gaan we in gesprek met een panel van experts uit het bedrijfsleven, de overheid en betrokken Rotterdammers. Samen met het publiek verkennen we complexe thema’s zoals onderwijssegregatie, de rol van rolmodellen, en de prestatiedruk binnen het onderwijs. We onderzoeken de invloed van opgroeien buiten de ‘dominante schoolcultuur’ en hoe leerlingen zich mentaal goed kunnen voelen op school.

Ons doel is om samen nieuwe inzichten te ontwikkelen en te reflecteren op onderwijsongelijkheid, die vaak voortkomt uit demografische kenmerken, sociaal-economische status en verwachtingspatronen. Dit leidt tot kansenongelijkheid. We duiken dieper in onderwerpen zoals de doorstroom van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs en de uitdagingen voor leerlingen die moeite hebben met het traditionele schoolsysteem.

Dit vraagt om actie. Daarom nodigt R’damse Visies je uit voor een avond van betekenisvolle dialoog. Samen zoeken we naar manieren om onderwijsongelijkheid aan te pakken en Rotterdam een stad te maken waar iedereen gelijke kansen krijgt om te leren en te groeien.

Programma:
Introductie: Host Gyzlene Kramer-Zeroual neemt je mee in het thema van de avond.

Visie: Ismail Aghzanay | Leraar van het Jaar
Ismail deelt zijn unieke reis van het speciaal onderwijs naar het winnen van de titel Leraar van het Jaar en hoe zijn ervaringen hem hebben gevormd in zijn benadering van onderwijs en gelijkheid.

Expertgesprek: Aan tafel gaan we in gesprek met onze genodigde experts:
Jovanka van Els-Pigot | Oprichter van ontwikkel- & educatieplatform Gladiator Academy
Jovanka zal haar inzichten delen over het belang van empowerment en educatie in het creëren van kansen voor onderbedeelde groepen.

Varma Datadin | Manager Studentondersteuning & Onderwijskwaliteit Albeda
Varma brengt een rijke ervaring in het bevorderen van kansengelijkheid, inclusie en studentenwelzijn, en zal inzichten delen over hoe Albeda bijdraagt aan het succes en de participatie van studenten.

Talitha Stam | Senior Adviseur bij de Onderwijsraad
Talitha brengt haar diepgaande kennis van onderwijsbeleid en haar uitgebreide ervaring in onderzoek naar de schoolloopbanen van meisjes en ouderbetrokkenheid.

Interactie: Na het expertgesprek is er ruimte voor vragen en discussie met het publiek. Dit is de kans om actief deel te nemen aan het gesprek en je ideeën en vragen te delen.

Over R’damse Visies
R’damse Visies is een initiatief waarbij maatschappelijke vraagstukken centraal staan. Door middel van thema-avonden gaan we in gesprek met experts en het publiek om samen tot nieuwe inzichten te komen en met elkaar mee te denken. Elk perspectief is waardevol en samen streven we naar een beter Rotterdam.

Over R’damse Nieuwe
R’damse Nieuwe verbindt Rotterdam en haar inwoners. Dit doen we door vraagstukken van de stad aan te pakken en actieve Rotterdammers een sleutelrol te laten spelen in de stedelijke ontwikkeling. We bespreken moeilijke onderwerpen, thema’s die te weinig aandacht krijgen en thema’s die elke Rotterdammer aangaan.

05 juni 2024
OASE, Schiehaven 15-A, Rotterdam
Programma 19:30 uur Deuren open 20:00 uur Start programma 21:30 uur Eind programma + start borrel
Een kaartje kost slechts €6,- en het eerste drankje is van ons!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere events

Event

09 april 2024

Crowd Force #21: Studenten Ondernemen

Lees meer >

Event

13 juli 2024

Crowd Force #20

Lees meer >
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.