De Hamvraag #2: Genoeg gewaste!

Event

Pauline
Nina

Er wordt veel te veel voedsel verspild. Dat weten we inmiddels wel. Maar waar vindt die verspilling plaats? Is het doordat de buitenbeentjes (‘lelijke groentes’) en mislukte oogsten niet in de supermarkt terecht komen? Omdat de consument veel te kieskeurig is, of omdat het efficiënter is om meer te produceren dan nodig? Misschien vindt de meeste verspilling wel plaats bij ons thuis?

Tijdens deze thema-avond over voedselverspilling bekijken we dit thema vanuit perspectief van de supermarkt, lokaal voedsel distributiebedrijf Rechtstreex en een tomatenteler. We proberen erachter te komen wat het probleem precies behelst. Ook geven we tips hoe je zelf voedselverspilling kunt tegengaan. Natuurlijk is er ook iets te proeven.

Hier vind je de foto’s terug.

29 november 2018
The Student Hotel, Willem Ruyslaan 225, Rotterdam
Programma 19.00 - 19.30 Inloop 19.30 - 21.00 Programma 21.00 - 22.00 Borrel
Tijdens deze thema-avond over voedselverspilling bekijken we dit thema vanuit perspectief van de supermarkt, lokaal voedsel distributiebedrijf Rechtstreex en een tomatenteler. We proberen erachter te komen wat het probleem precies behelst. Ook geven we tips hoe je zelf voedselverspilling kunt tegengaan.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere events

Event

19 juni 2024

R’damse Visies #4: Een lerende stad

Lees meer >

Event

09 april 2024

Crowd Force #21: Studenten Ondernemen

Lees meer >
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.