R’damse Visies #3: De gastvrije stad

Event

Dakloosheid in Rotterdam neemt toe, een ontwikkeling die zowel zorgelijk als urgent is. Deze uitdaging vraagt om een frisse kijk, vernieuwende ideeën en vooral: samenwerking. Hoe gastvrij is Rotterdam eigenlijk voor deze groeiende groep daklozen?

Tegelijkertijd blijkt wel dat onder Rotterdammers het draagvlak om bij te dragen aan oplossingen voor dakloosheid stijgt, zelfs als zij hiervoor iets moeten inleveren. Vooral jongeren blijken hiertoe bereid dus hoe maken we de stad weer voor iedereen.

Daarom komen we weer bij elkaar voor een nieuwe editie van R’damse Visies, met dit keer het thema De gastvrije stad: het belang van creatieve oplossingen in strijd tegen dakloosheid. Praat jij mee?

Programma:
Introductie: Host Gyzlene Kramer-Zeroual neemt je mee in het thema van de avond.

Visie: Martijn van Leerdam | Predikant Directeur Pauluskerk
Met een hart voor de medemens en een diepe verbondenheid met Rotterdam deelt Martijn zijn visie vanuit de gemeenschap en religie.

Expertgesprek: Aan tafel gaan we in gesprek met onze genodigde experts:
Remco Haneveld, Woonstad Rotterdam
Joan Nunnely, D66 raadslid bij Gemeente Rotterdam
Patrich van der Jagt, ervaringsdeskundige

Interactie: Na het expertgesprek is er ruimte voor vragen en discussie met het publiek. Dit is de kans om actief deel te nemen aan het gesprek en je ideeën en vragen te delen.

Samen naar oplossingen zoeken
Rotterdam verdient een toekomst waarin elke inwoner zich thuis voelt en een thuis heeft. Tijdens deze avond willen we de focus leggen op oplossingen. We geloven dat door samen te komen, verschillende perspectieven te delen en samen te werken, we stappen kunnen zetten naar een beter Rotterdam voor iedereen.

Sluit je aan bij deze inspirerende avond en denk mee over hoe we Rotterdam een gastvrije stad kunnen maken voor iedereen.

Over R’damse Visies
R’damse Visies is een initiatief waarbij maatschappelijke vraagstukken centraal staan. Door middel van thema-avonden gaan we in gesprek met experts en het publiek om samen tot nieuwe inzichten te komen en met elkaar mee te denken. Elk perspectief is waardevol en samen streven we naar een beter Rotterdam.

13 december 2023
OASE, Schiehaven 15, Rotterdam
Programma 19.30 uur Inloop 20.00 uur Gesprek 21.30 uur Start borrel 22.30 uur Einde van de avond
De moderatie door Gyzlene Kramer - Zeoual.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere events

Event

24 mei 2024

R’damse Visies #4: Een lerende stad

Lees meer >

Event

09 april 2024

Crowd Force #21: Studenten Ondernemen

Lees meer >
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.