Stads- en Gebiedsontwikkeling – R'damse Nieuwe

Stads- & Gebiedsontwikkeling

Binnen R’damse Nieuwe zoeken we actief naar scherpe stedelijke vraagstukken en probleemeigenaren binnen de verschillende bestaande netwerken in de stad. Dat kan natuurlijk niet zonder ook een blik te werpen op stads- en gebiedsontwikkeling


Vanuit haar rol als connector Stads- en Gebiedsontwikkeling gaat Henriëtte zich de komende tijd focussen op het onderwerp ‘gentrification’. Een fenomeen dat eigenlijk in elke grote stad een rol speelt, maar in Rotterdam nu relevanter lijkt dan ooit.

De komende tijd staan er daarom drie thema-avonden op de planning waarbij we deskundige Rotterdammers met verschillende visies aan het woord laten over de ontwikkelingen in de ‘opkomende’ wijken van onze stad. Hoe kijken ondernemers, bewoners, projectontwikkelaars en wetenschappers tegen de gentrificatie in Rotterdam aan? Wat zijn de doemscenario’s en best practices waar we een les uit kunnen trekken? En hoe zorgen we ervoor dat alle sociaal-economische lagen in een wijk zich thuis (blijven) voelen? Belangrijke vragen waar we tijdens deze avonden een antwoord op proberen te vinden.
Iedereen die zelf vanuit zijn vakgebied bezig is met gentrification, iemand kent die hier meer over weet, een toffe (evenementen) locatie kan tippen of om een andere reden aan wil haken is super welkom om een mailtje sturen naar henriette@rdamsenieuwe.nl. Houd onze website en socials in de gaten voor de laatste info.

Nieuws en actualiteiten


29 augustus 2019

Vacature Connector Vrijetijdsbesteding

29 augustus 2019

Vacature Connector DRE (Duurzaamheid, Resilience, Energietransitie)

10 juli 2019
consumentengedrag in de supermarkt

De Hamvraag #4 – Consumens-erger-je-niet!

14 juni 2019

R’damse Nieuwe Podcast

2 mei 2018

Crowd Force Rotterdam #12 – Sport

9 oktober 2017

Vacature Voorzitter

14 maart 2017

Jaarlijks bezoek aan burgemeester Aboutaleb

Alle thema's


Thema-Educatie2

Educatie

Thema-Eten

Voedsel & Gezondheid

theme-culture

Cultuur

Thema-Ecominie2n

Innovatieve economie

theme-ondernemers

Ondernemerschap

theme-stads-en-gebiedsontwikkeling

Stads- & Gebiedsontwikkeling

Social Media

Volg R'damse Nieuwe via:
            

Aanmelden nieuwsbriefContact

Stuur ons een bericht of neem contact op met een van onze connectors.
Top