Onderwijs & Werkgelegenheid – R'damse Nieuwe

Onderwijs & Werkgelegenheid

In 2018 is Onderwijs & Werkgelegenheid een belangrijk thema binnen R'damse Nieuwe. Met de toenemende aandacht voor onderwerpen zoals 21st century skills, een betere aansluiting tussen studie en de arbeidsmarkt én een toenemende behoefte aan technisch geschoolde studenten heeft Rotterdam nog een flinke hoeveelheid werk voor de boeg.


Maar hoe maak je nu al impact, zonder het systeem aan te moeten passen? Osman Akin, connector onderwijs & werkgelegenheid bij R’damse Nieuwe, organiseert een meet-up waarbij hij leerlingen van 12 t/m 16 jaar een alternatieve benadering wil geven op het maken van hun studiekeuze. De meet-up biedt een safe space waarin moeilijk bespreekbare aspecten en drempels rondom studiekeuze toegankelijk worden gemaakt.

"Welke keus past bij mijn talenten?", "Hoe ga ik om met een verkeerde keuze?" en "Wat als ik straks geen werk vind?". Door dit soort vragen bespreekbaar te maken wil R’damse Nieuwe zelfbewustheid en weerbaarheid bijbrengen. De insteek is dat leerlingen die de regie van hun (school)carrière in eigen handen kunnen nemen, een verrijking vormen op de arbeidsmarkt van de toekomst.
Binnenkort volgt hier meer info over het onderwijs event, dat gepland staat voor 22 november 2018. Nu al benieuwd naar meer informatie? Mail dan Osman Akin via osman@rdamsenieuwe.nlNieuws en actualiteiten


24 mei 2017

Culturele ondernemers gezocht voor Crowd Force Rotterdam #11

29 maart 2017

IABx – Culture

1 maart 2017

CFR – The Movie

Thema-Educatie-Icon

Onderwijs & Werkgelegenheid

Thema-Voedsel-Icon2

Voedsel & Gezondheid

Thema-Culture

Cultuur

Thema-Economic

Innovatieve economie

Thema-Gebiedsontwikkeling

Stads- & Gebiedsontwikkeling

 

Onze gegevens

Neem gerust contact met ons op.
Rotterdamse Nieuwe
Schielandshuis
Korte Hoogstraat 31
3011 GK Rotterdam

info@rotterdamsenieuwe.nl
facebook.com//RotterdamseNieuwe
linkedin.com/r'damse-nieuwe
twitter.com/Rdamse_Nieuwe

Stuur ons een bericht


TIP ONS DIRECT
Top