Persoonlijk artikel / Pauline Schouwenburg

Nieuws

Pauline

Hoi! Ik ben Pauline Schouwenburg, connector Voedsel & Gezondheid bij R’damse Nieuwe.
Naast deze eervolle rol, zet ik mij in het dagelijkse leven in voor een betere verbinding tussen stad en platteland. Als freelancer onder De Platte Stad werk ik aan verschillende communicatieklussen zoals voor Hof van Delfland, dé agenda voor leuke activiteiten in de groene gebieden rondom Rotterdam. Zo af en toe organiseer ik namens Padje af tours naar de boer.

Droompositie
Ik ken R’damse Nieuwe van Crowd Force, het evenement waar je ondernemers helpt met een prangende vraag. Connector zijn bij R’damse Nieuwe stond hoog op mijn lijstje van droomposities. Toen de voedselvacature vrij kwam, heb ik mijn kans gepakt en het is me niet tegengevallen. Ik heb veel geleerd van het organiseren van de vier edites van de Hamvraag en veel nieuwe contacten opgedaan. Het mooiste moment bij R’damse Nieuwe was absoluut De Hamvraag over verpakkingen. Een volle zaal en de combinatie van sprekers werkte precies zoals ik hoopte. Zonder het team had ik dit nooit kunnen neerzetten.

Groene parels
Als geboren en getogen Rotterdammer ken ik de stad als mijn broekzak. Ik heb de stad zien ontwikkelen van lelijk (op vakantie durfde ik bijna niet te vertellen dat ik uit Rotterdam kwam), tot één met een eigen Lonely Planet. Hoe trots ik ook op mijn stad ben, de behoefte naar natuur en stilte wordt steeds groter. Daarom ontdek ik graag de groene parels zoals Op Het Dak, De Rotte en fiets ik regelmatig naar Delft. Een prachtige fietstocht en als je een fles meeneemt kun je onderweg rauwe melk tappen bij boer Ari van der Berg.

Voedsel op de kaart
Ik hoop dat Rotterdam in de toekomst de meest duurzame stad van Nederland wordt. Met volop geveltuinen, dakakkers en streekmarkten. Waar nuchterheid bij ons hoort maar waar ook de omringende boeren en telers deel zijn van onze identiteit. Voedsel mag wat mij betreft een grotere rol spelen op de politieke agenda. Zelf wil ik me meer gaan focussen op de sociale kant van voedsel en de toegankelijkheid van gezond voedsel voor alle Rotterdammers. Want ook ongezond voedsel is helaas onlosmakelijk verbonden met de armste stad van Nederland.

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.