Persoonlijk artikel / Eva van Breugel

Eva

Nieuws

Eva

Hi there! Ik ben Eva van Breugel.
Naast connector Stads- en Gebiedsontwikkeling voor R’damse Nieuwe ben ik stadmaker in Rotterdam. Als freelance programmamaker en producent werk ik aan projecten als het Stadmakerscongres, de PRKLT, vakantiestraat, Rotterdamse Fietsalliantie en verschillende educatieve programma’s. Ook ben ik moeder van een prachtige dove dochter, zij heeft mij meegenomen in een nieuwe wereld die voorheen onbekend was voor mij. Hoe kunnen steden ook toegankelijk zijn voor mensen die niet binnen de meest normale hokjes vallen. Hoe kunnen we in het stadmaken sensitief blijven voor de menselijke aspecten maar ook voor het klimaat en alle levende wezens op aarde? Ik bepleit dan ook graag een sensitiviteit binnen het stadmaken in te brengen.

Spin in het web
Al enige jaren volg ik R’damse Nieuwe en ben ik geïntrigeerd door deze jonge club Rotterdammers. Het koppelen van een bestaand netwerk gelinkt aan Rotterdam Partners en de stad aan jonge nieuwe (stad)makers in Rotterdam zie ik als een essentieel onderdeel van het (economisch) klimaat en om de stad gezond te houden. Daarnaast zie ik mogelijkheden die er liggen om de nieuwe garde Rotterdammers te koppelen aan de bestaande garde. Ik zie mezelf als een spin in het stadmakers web en bedenk creatieve vormen en programma’s om dit te bewerkstelligen.

Rotterdam, een romance.
De liefde bracht me bijna 13 jaar geleden naar Rotterdam. Die liefde leerde me een nieuwe liefde kennen voor een prachtige rotstad. Drijvend op de haven, door spleten door de Maas en doordrenkt van cultuur is het een stad waar ik dagelijks van hou maar soms ook diep ongelukkig kan zijn. De stad heeft een zwaarte, en is als een geliefde die zijn hart verloren heeft in het bombardement in 1940. Een stad die sindsdien vele nieuwe geliefden gekend heeft maar zich ook vastklampt aan een toekomst waarin het beter zal worden. En naast de zwaarte is het ook een stad van ongekende mogelijkheden, een stad waar je je in verschillende werelden kunt wanen, waarin ik me in Middelland voel alsof ik in een dorp woon en lopend langs de Maas in een metropool denk te zijn. Een stad waar ik met liefde woon, werk en een kind groot breng en toch ook een frictie voel waardoor de stad blijft prikkelen.

Over 2030 jaar hoop ik samen met de stad gegroeid te zijn. Ik zie voor me dat de stad groener is, gezonder en bovenal dat de diversiteit van de stad als een kracht omarmd is door de politiek, de stad en de inwoners van Rotterdam. Rotterdam is dan een voorbeeld van innovatie, experiment en bewustwording. Hoe geweldig zou het zijn als wij de eerste groene haven van de wereld zijn, zowel qua energietransitie als qua uiterlijk! Zelf hoop ik met R’damse Nieuwe als katalysator ooit een plek te kunnen creëren waar we gezamenlijk stad kunnen maken. Waarin we samen kunnen komen, krachten kunnen bundelen en netwerken kunnen verbinden aan geldstromen. En dit alles zie ik voor me samen met jou, de Rotterdammer, want als er één ding is waar de toekomst van Rotterdam ligt dan is dat; SAMEN.

Foto door Floor Besuijen.

Ander nieuws

nieuws
nieuws
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.