De Hamvraag #4: Consumens-erger-je-niet! – R'damse Nieuwe

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Hamvraag #4: Consumens-erger-je-niet!

4 september 2019 | 19:00 - 22:00

€5
consumentengedrag in de supermarkt

Heb je ook wel eens het voornemen gehad om alleen nog maar gezonde, biologische producten te kopen? En kies je vervolgens in de supermarkt toch voor de goedkoopste kipfilet en kun je die Mars bij de kassa ook niet weerstaan? We herkennen het allemaal!

Zodra een burger met normen en waarden naar de supermarkt gaat, verandert hij in een consument. Het is een bekende uitspraak die ook tijdens de vorige thema-avonden sterk naar voren kwam.

Daarom onderzoeken we tijdens deze vierde editie van De Hamvraag ons consumentengedrag. We zoeken antwoord op de vraag: Hoe maken we keuzes in de supermarkt en hoe kunnen we dat veranderen?

Sprekers

Charles den Hoed:

Charles heeft tot 2009 gewerkt in directiefuncties in de agrarische belangenbehartiging (gericht op productie). Van 2011 tot en met 2018 was hij vice-voorzitter van de Stichting Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming (gericht op dierenwelzijn). Vanaf 2019 is hij lid van de Raad van Beheer van de kwaliteitssystemen IKB-ei en IKB-kip (gericht op voedselveiligheid).

Linda Paeez

Linda heeft ruime ervaring in het bedrijfsleven, o.a. als commercieel directeur voor wereldwijd toonaangevende consumentenmerken zoals Nutricia en Miele. Tegenwoordig is ze actief als strategie consultant op het gebied van duurzame groei. Daarnaast is ze initiatiefnemer van een start-up in circulaire food retail, Vivièna Nederland. Linda is overtuigd van de verantwoordelijkheid van bedrijven om behalve winst ook een positieve bijdrage aan mens en planeet na te streven.

Garmt Dijksterhuis

Dr. G.B. (Garmt) Dijksterhuis is psycholoog en methodoloog. (Co-)auteur van meer dan honderd publicaties in de vakgebieden sensorische en consumentenwetenschap, statistiek en psychologie. Hij heeft gewerkt bij universiteiten, onderzoeksinstituten en in de industrie, en heeft zo’n dertig jaar ervaring in uiteenlopende soorten psychologisch onderzoek. Op dit moment werkt hij als expertiseleider/senior wetenschapper bij de groep ‘Consumer Understanding’ van het onderzoeksinstituut Food and Biobased Research van de WUR (Wageningen University & Research).

De moderatie wordt weer verzorgd door Guus Thijssen van Guustronomie.

Programma
19:00 Inloop
19:30 Start programma
19:30 – 21:00 u Programma
21:00 -22:00 u Borrel

Gegevens

Datum:
4 september 2019
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
https://bit.ly/2OVjpVq

Organisator

R’damse Nieuwe

Locatie

BlueCity 010
Maasboulevard 100
Rotterdam, 3063NS Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.bluecity.nl/
TIP ONS DIRECT
Top