Cultuur

Uit het IABx Rapport Cultuur (2017) kwamen een aantal bevindingen voort. Een van de voorbeelden van deze bevindingen is dat de culturele sector in de stad meer zou kunnen samenwerken met andere organisaties in de stad. Ze moet toegankelijker worden en meer de verbinding met andere sectoren gaan opzoeken. Een andere bevinding en aanbeveling is dat de cultuursector in Rotterdam de kracht van grassroots zou moeten gaan inzien. Deze initiatieven zijn klein en onzichtbaar, maar desondanks een belangrijk aandeel in de sector.Connector Cultuur Gyonne, zal zich de komende periode op deze twee bevindingen richten. Zo is er in samenwerking met Rotterdam Partners en Museum Boijmans van Beuningen het traject ‘Change Makers’ opgezet, waarbij we werken aan concrete oplossingen voor ‘wicked problems’ in de stad. De insteek is om creatievelingen mee te laten denken aan, en met oplossingen te laten komen voor concrete maatschappelijke problemen. Structurele problemen, zoals ‘armoede’, worden aangepakt in samenwerking met verschillende spelers in de stad. Dit pakken we aan in de vorm van verschillende design sessies.
Daarnaast zal er vanuit Gyonne en R’damse Nieuwe gewerkt worden aan het positioneren en agenderen van dergelijke ‘grass roots’ organisaties in Rotterdam. Wie zijn deze grassroots in de stad? En waarom zijn ze belangrijk? Er zal ook ruimte gemaakt worden, in de vorm van artikelen, om verschillende grassroots in de spotlight te zetten. Binnen deze artikelen zal staan ook de ondernemersvraagstukken van grassroots centraal. Ze zullen hiermee (letterlijk) op de kaart worden gezet, door middel van een digitale kaart.

Naast haar werkzaamheden bij R'damse Nieuwe werkt Gyonne als programmamaker bij TENT en is ze lid van het collectief Counter/Narratives. Counter/Narratives staat voor de alternatieve verhalen en gesprekken die een ander licht werpen op de narratieven die binnen onze culturen de hoofdtoon voeren. Het belang hiervan komt voort doordat er daar nu niet te ruimte voor is binnen het huidige dominerende (historische) discourse.
Rdamse-Nieuwe-Gyonne-Goedhoop

Gyonne Goedhoop

Connector Cultuur
2017 - Nu


gyonne@rdamsenieuwe.nl
Gyonne Goedhoop

Nieuws en actualiteiten


24 mei 2017

Culturele ondernemers gezocht voor Crowd Force Rotterdam #11

29 maart 2017

IABx – Culture

1 maart 2017

CFR – The Movie

Alle thema's


Thema-Educatie2

Educatie

Thema-Eten

Voedsel & Gezondheid

theme-culture

Cultuur

Thema-Ecominie2n

Innovatieve economie

theme-ondernemers

Ondernemerschap

theme-stads-en-gebiedsontwikkeling

Stads- & Gebiedsontwikkeling

Social Media

Volg R'damse Nieuwe via:
            

Aanmelden nieuwsbriefContact

Stuur ons een bericht of neem contact op met een van onze connectors.
Top