Vacature Connector Marketing & PR – R'damse Nieuwe

Vacature Connector Marketing & PRWie zijn we

R’damse Nieuwe gelooft dat Rotterdam toekomstbestendiger wordt wanneer de nieuwe generatie betrokken wordt bij de ontwikkeling van de stad. R'damse Nieuwe bestaat uit een hecht team van 9 connectors. Stuk voor stuk jonge, betrokken en ondernemende Rotterdammers. We zetten ons met hart en ziel in om de ambities van R'damse Nieuwe te realiseren en Rotterdam een stukje mooier te maken.

Als connector slaan wij de brug tussen de gevestigde orde, het bedrijfsleven en de nieuwe generatie Rotterdammers. Dit doen wij met evenementen, podcasts, content en dialogen omtrent belangrijke thema’s en vraagstukken van de stad. Misschien ken je ons van events als Crowd Force Rotterdam, Watskebuurt?! en De Hamvraag, van de columns in samenwerking met Vers Beton, de video's van Gezond Verstand of onze podcastserie. We zien elkaar wekelijks voor onze vergadering op woensdagochtend van 09.00-11.00 in het Schielandshuis, de thuisbasis van Rotterdam Partners, waar R’damse Nieuwe een initiatief van is.

Wat doen we

R’damse Nieuwe beweegt zich tussen de gemeente, Rotterdam Partners, het bedrijfsleven en een groeiende community van jonge, betrokken Rotterdammers. Door deze unieke positie zijn wij in staat de krachten, kennis en energie te bundelen om zo de actuele vraagstukken van de stad aan te pakken. Wij richten ons op actuele thema’s die aansluiten op de huidige behoefte van de stad, onze jonge achterban en de gevestigde orde. R’damse Nieuwe probeert met deze thema’s zoveel mogelijk Rotterdammers te betrekken bij de (economische) vraagstukken van de stad en deze op de kaart te zetten. Zo kunnen wij Rotterdamse initiatieven, organisaties en ondernemers met unieke oplossingen voor deze vraagstukken een podium bieden en met elkaar verbinden. Dit doen wij op onze eigenzinnige manier, met een beetje rebellie, maar vooral met een dikke knipoog.


Wat zoeken we?

Per 1 december 2020 zijn we op zoek naar een nieuwe connector Marketing & PR! Je zet je als connector voor een periode van twee jaar met R'damse Nieuwe in voor Rotterdam. Je voert de functie uit naast je eigen onderneming of baan voor 6 tot 8 uur in de week en krijgt daarvoor elk kwartaal een vergoeding.

Wie zoeken we?

Je bent nieuwsgierig, gedreven, daadkrachtig en toegankelijk. Je hebt een brede kennis op het gebied van marketing & PR, bent op de hoogte van de relevante ontwikkelingen op dit gebied en je weet hoe je data moet vertalen naar concrete acties en adviezen. Daarnaast is (professionele) ervaring binnen marketing & PR gerelateerde functies een must.

Je bent in staat om vanuit jouw ervaring bestaande én nieuwe middelen van R’damse Nieuwe in te zetten om mensen en kennis te verbinden, de thema’s en activiteiten van overige connectoren onder de aandacht te brengen van een breder publiek en het netwerk, de zichtbaarheid en de bekendheid van R’damse Nieuwe te vergroten. In jouw ondersteunende rol help je ons om onze doelgroep beter in kaart te brengen en te onderzoeken of we deze nog op de juiste manier weten te bereiken. Je kijkt kritisch naar de huidige communicatiemiddelen en stuurt bij waar nodig. Ook ga je actief op zoek naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden met (media)partners en draag je bij aan de content die wekelijks moet worden gemaakt. Je wordt bovendien beheerder van de website van R'damse Nieuwe.


Overige kennis en vaardigheden:
● Ervaring met het opstellen van een strategisch marketingplan;
● Kennis van doelgroep analyses en het opstellen van persona's (eventueel in combinatie met een extern bureau);
● Eindredactie van content;
● Wordpress;
● Photoshop (basis);
● Google Analytics;
● Facebook Ads Manager;
● Mailchimp;
● Kennis van inbound marketing;
● SEO/SEA;
● Kennis van InDesign en Illustrator is een pré.

Je kan zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren. Daarnaast werk je hecht samen met de connector communicatie. Je voelt je comfortabel in formele en informele situaties en kan daar communicatief goed tussen schakelen. Je bent woonachtig en/of werkzaam in (de omgeving van) Rotterdam. Tot slot heb je een hart voor Rotterdam en een interessant netwerk voor R’damse Nieuwe dat je als connector Marketing & PR verder kunt uitbreiden.


Wat bieden we?
● Je krijgt de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de stad en de ruimte om binnen de doelstellingen van R’damse Nieuwe je eigen projecten op te zetten en aan te sturen;
● Je kan meedoen en nadenken over uitdagingen in de stad en je krijgt de kans om een stem te geven aan jonge Rotterdammers richting bestuursorganen;
● Een divers en uniek netwerk van betrokken en ondernemende Rotterdammers uit alle facetten van de samenleving (van sociaal tot cultureel tot technisch);
● Toegang tot een professioneel netwerk via Rotterdam Partners;
● Je maakt onderdeel uit van een enthousiast en gedreven team;
● Verschillende trainingen, workshops en strategiedagen om jezelf verder te ontwikkelen;
● Een financiële vergoeding.

Interesse of vragen?
Wij horen graag van je waarom jij degene bent die wij zoeken en wat je motiveert om connector Marketing & PR van R'damse Nieuwe te worden.

Stuur voor vrijdag 30 oktober 2020 jouw korte motivatiebrief en CV naar nina@rdamsenieuwe.nl o.v.v. Vacature connector Marketing & PR. Na een eerste selectie nodigen we je uit voor een kennismaking. Deze gesprekken zullen plaatsvinden vanaf 4 november 2020.

Voor meer informatie over de functie of R’damse Nieuwe kun je contact opnemen met Kevin Huijskens via kevin@rdamsenieuwe.nl

Meer nieuws en actualiteiten


8 oktober 2020

Persbericht: Carsten van Rossen nieuwe voorzitter R’damse Nieuwe

30 september 2020

Vacature Connector Marketing & PR

20 april 2020

Coronacrisis tips van Dennis

Social Media

Volg R'damseNieuwe via:
            

Aanmelden nieuwsbriefContact

Stuur ons een bericht of neem contact op met een van onze connectors.
Top