De hamvraag: Of je worst lust?!

R’damse Nieuwe heeft een vlijmscherpe visie en praat met de stad over vlees


R’damse Nieuwe is een netwerk voor betrokken Rotterdammers die willen meedenken en -werken aan de ontwikkeling van de stad. Dit doen wij door het agenderen van nieuwe thema’s, het positioneren van Rotterdammers die met een thema bezig zijn en door het meepraten over beleid. Afgelopen juni heeft het jaarlijkse visie weekend plaatsgevonden en is de focus op de thema’s én het team vlijmscherp voor het komend jaar. We focussen op economische thema’s zoals: voedsel & gezondheid, cultuur, stad- & gebiedsontwikkeling, innovatie en onderwijs & werkgelegenheid.

Direct na het visie weekend vond ook het jaarlijks overleg met burgemeester Aboutaleb plaats, waar wij het nieuwe team hebben voorgesteld en onze focuspunten hebben gedeeld. De burgemeester steunt ons volledig in onze visie en heeft benadrukt dat voedsel & gezondheid en onderwijs erg hoog in het vaandel staan binnen Rotterdam. Met dit hart onder de riem konden wij direct aan de slag en het eerste succes op het gebied van voedsel & gezondheid heeft inmiddels plaatsgevonden.

Pauline Schouwenburg, onze connector voedsel & gezondheid, heeft heldere doelstellingen voor het komend jaar. Haar visie is om Rotterdammers meer bewust maken van hun (gezonde) voedsel keuzes en verbruik. Dit wilt ze bereiken door te laten zien dat er rondom Rotterdam alles op gebied van voedsel te vinden en te krijgen is. Dit brengt ze op een informatieve manier samen door middel van voedselcolumns en thema avonden. Zo heeft er op 4 juli j.l. de eerste succesvolle thema avond plaatsgevonden in Mono. Met de hamvraag: ‘Of je worst lust’. Wij spraken deze avond over vlees met vier sprekers en ongeveer 80 Rotterdammers.

Pauline Schouwenburg pauline@rdamsenieuwe.nl


We bespraken verschillende invalshoeken van wetenschappers, een wild jager en een melkveehouder. Het was een mix van meningen en er waren veel vragen. Maar het mooie van deze avond was dat er geen goed of fout was. Er was ruimte voor iedereen en er werden goede en eerlijke gesprekken gevoerd met elkaar. Deze avond overtrof al onze verwachtingen en bevestigt dat we met de juiste vraagstukken bezig zijn. De volgende ochtend waren we zelfs te gast bij RTV Rijnmond in de ochtendshow om verder te praten over het onderwerp. Het persbericht is hier na te lezen. Blijf op de hoogte van onze thema avonden en andere evenementen door ons te volgen via social media en onze nieuwsbrief. En hopelijk zien wij jullie bij een volgend event!

Heb je vragen of andere opmerkingen? Stuur gerust een mail naar info@rdamsenieuwe.nl.

Socials:
www.facebook.com/RotterdamseNieuwe
https://www.instagram.com/rdamse_nieuwe
https://www.linkedin.com/company/r'damse-nieuwe

Social Media

Volg R'damse Nieuwe via:
            

Aanmelden nieuwsbriefContact

Stuur ons een bericht of neem contact op met een van onze connectors.
Top