Lorenzo gaat in kaart brengen wat er allemaal in onze stad aan het gebeuren is en gaat en vraagt zich af; Rotterdam, hoe ziet dat er in de toekomst uit dan? Lorenzo start zijn avontuur begin dit jaar met een gesprek met Burgemeester Aboutaleb en zal hem dezelfde vraag voor leggen.

R'damse Nieuwe wil mensen inspireren met initiatieven, voorbeelden en verhalen van mensen en bedrijven die werken aan het Rotterdam van morgen. Dit project moet een co-creatie worden tussen R'damse Nieuwe en de betrokken Rotterdammer, dus zijn ze ook opzoek naar  verhalen van Rotterdammers. Hoe helpen zij mee bouwen aan die stad van morgen? Hoe ziet die stad er wat hun betreft uit? Wat moet er gebeuren en wat juist helemaal niet? 

R'damse Nieuwe roept iedereen op om zichzelf en hun verhaal aan te melden via lorenzo@rdamsenieuwe.nl. Alle soort verhalen zijn welkom. 

De première van de film staat gepland voor eind 2018. R'damse Nieuwe zal tussentijds losse video's plaatsen over verschillende onderwerpen en updates vertrekken.