Ben jij begaan met de cultuursector van Rotterdam? Kom naar de informatieavond over het cultuuronderzoek op maandag 31 augustus bij Studio de Bakkerij.

R’damse Nieuwe is een community van jonge, actieve ondernemende Rotterdammers tussen de 18 en 35 jaar die met woord en daad de nieuwe economie van de stad vertegenwoordigen. Onze ambitie is een stad die bruist, waar we onze ambities waar kunnen maken, die ons aanmoedigt om te ondernemen en een voortdurende bron van inspiratie is.
Vanuit dit perspectief kijken we naar de Rotterdamse cultuursector. Wij willen in kaart brengen waar ruimte en kansen zijn voor de nieuwe generatie die anders woont, werkt en leeft.
Aan de hand van drie vraagstukken doen wij onderzoek bij verschillende casestudies. Onze pilot voor de casestudy is al uitgevoerd bij het International Film Festival Rotterdam, maar ook RAAF, Popschool Ommoord, Cameretten Festival, De Machinist en Studio de Bakkerij staan op het lijstje.
De vraagstukken zijn:

1. Wat is de lokale spin-off – de verbondenheid met Rotterdam?
2. Is er ruimte en aandacht voor vernieuwing?
3. Hoe ziet de financiële structuur eruit?

Ons doel is om via dit onderzoek tot een analyse van de cultuursector te komen eind dit jaar. Met dit in de hand willen wij een programma uitrollen dat de stem van de creatieve ondernemer harder laat klinken in Rotterdam.

Om ons onderzoek succesvol te kunnen volbrengen, zijn wij op zoek naar researchers die begaan zijn met de cultuursector van Rotterdam. Tijdens een informatieavond op 31 augustus willen we alle potentiële researchers informeren en inspireren over het cultuuronderzoek. Ook de organisaties van toekomstige casestudies zullen aanwezig zijn. We hopen aan het einde van de avond de matches tussen researches en casestudies te kunnen maken. De informatieavond is nog geheel vrijblijvend. We zouden het erg leuk vinden als je er bij kunt zijn en zo kunt kijken of je een bijdrage wilt leveren aan het onderzoek.Als je ervoor kiest om deel te nemen aan het onderzoek betrekken we je uiteraard in het proces, de uitkomsten en de follow up acties. Je wordt noemenswaardig deelnemer in ons onderzoek.
Als je er, na de informatieavond, voor kiest om je bijdrage te leveren aan het cultuuronderzoek, koppelen we je aan een casestudie. Je kunt zelf aangeven welke organisatie of instelling je voorkeur heeft of je interessant lijkt. Vervolgens ga je met de drie vraagstukken aan de slag. Meer hierover zullen we uiteraard toelichten op 31 augustus.

Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan bij Tabitha Mann via info@tabithamann.nl. Uiteraard kun je ook bij haar terecht voor meer informatie of vragen.

Praktische informatie
Wanneer: Maandag 31 augustus 2015
Inloop: 18:30
Start: 19:00
Deelname: Gratis, maar met inschrijving (voor 28 augustus)
Waar: Studio de Bakkerij, Bergweg 283, 3037 EM Rotterdam
Contact: Tabitha Mann – info@tabithamann.nl


Events

Via diverse events helpen wij ondernemende Rotterdammers verder met hun ideeën. Onze events hebben als doel om te informeren en te verbinden en staan bekend om hun positieve, energieke en vooral ook gezellige karakters. 

Lees meer