Over de IABx Cultuur

Een aantal internationale experts (samen de International Advisory Board) wordt door het college van B&W van Rotterdam gevraagd te adviseren over een relevant Rotterdams thema, vanuit de gedachte dat een blik van buiten leidt tot nieuwe inzichten. Rotterdam Partners - de organisatie ter ondersteuning en ter stimulering van de Rotterdamse economie - is de organiserende partij. De IAB wordt georganiseerd sinds 2005. Eerder werd onder andere geadviseerd over watermanagement, CO2-free energy, diversity and inclusiveness en de omgang met klimaatveranderingen. Voor de komende editie over de Rotterdamse kunst en cultuur bestaat de IAB uitsluitend uit internationale experts op het gebied van cultuur en stedelijke ontwikkeling. Zij brengen eind 2017 advies uit aan het Rotterdamse college van B&W. De IAB zal worden voorgezeten door Jan Peter Balkenende. In het advies zal de IAB onder andere ingaan op de volgende vraag:

“Hoe kan Rotterdam als culturele bestemming beter nationaal en internationaal gepositioneerd worden?”

Wij zoeken jonge Rotterdammers die mee willen praten over de Rotterdamse cultuursector. Wil jij meedenken over de culturele toekomst van Rotterdam?
Schrijf je nu in!

Let op: Inschrijven kan tot dinsdag 30 januari. Meedoen kost je niets, maar we rekenen wel op een actieve deelname. We maken een selectie van 40 deelnemers voor het event. Daarom stellen we een aantal korte vragen over jou, je passie voor cultuur en je deelname.


Medeorganisatoren: Rotterdam Partners

Events

Via diverse events helpen wij ondernemende Rotterdammers verder met hun ideeën. Onze events hebben als doel om te informeren en te verbinden en staan bekend om hun positieve, energieke en vooral ook gezellige karakters. 

Lees meer