Crowd Force Rotterdam is dé crowdsourcing katalysator voor Rotterdamseinitiatieven die de komende tijd van de grond komen of belangrijke stappen gaan maken. Tijdens Crowd Force kun je kennis met ze maken en ze verder helpen. Zeven geselecteerde jonge ondernemers stellen zich aan je voor en stellen één concrete vraag. Jouw kennis, tips, creativiteit, netwerk of hulp kan hen helpen om de stappen te zetten die zij nodig hebben. Sluit je aan bij de crowd en help mee om samen Rotterdamse initiatieven te ontwikkelen! Lees hieronder meer over de deelnemende initiatieven:

Sea Ranger Service
De Sea Ranger Service is de eerste internationale maritieme rangerdienst. Vanaf zomer 2017 zullen werkloze Rotterdamse jongeren door veteranen van de Koninklijke Marine opgeleid worden als Sea Rangers. Na hun opleiding gaan deze Sea Rangers op ‘wereldtournee’; ze worden uitgezonden om voor overheden beschermde zeegebieden te beheren. Het initiatief bestrijdt op deze wijze jeugdwerkloosheid, reïntegreert veteranen en bewaakt en herstelt het zeelandschap.

MacDaddy Rotterdam
MacDaddy is een winkel aan de Oude Binnenweg die zich richt op in- en verkoop van refurbished Apple producten en reparatie daarvan. Zij zoeken, naast het runnen van een winkel, meer verbinding met hun community en de stad. Dit doen zij bijvoorbeeld door het organiseren van een blockparty voor alle omwonenden.

Dresscode010
Dresscode010 is een label voor en door vrouwen. Voor de lokale productie werken zij samen met diverse stichtingen zoals Talentfabriek 010 en Krachtvrouwen. Om zo duurzaam mogelijk te kunnen produceren willen zij een fabriek openen op Rotterdam Zuid waarbij afvalplastic omgezet wordt in textiel.

Fusion Events
Fusion Events bedenkt vernieuwende party concepten met een hoog entertainment gehalte in verschillende clubs in Rotterdam. Dit alles om eraan bij te dragen het nachtleven van onze stad weer bruisender en aantrekkelijker te maken. De concepten liggen voornamelijk binnen de house en techno, maar spreken verschillende doelgroepen aan binnen deze genres en brengen deze samen.

Het Kleine Avontuur
Het Kleine Avontuur ontwikkelt avontuurlijke (onderwijs)concepten, spellen en speelspul en biedt zo de
mogelijkheid om ouder en kind te laten genieten zonder te veel benodigdheden. De spellen worden al op diverse plekken verkocht en Het Kleine Avontuur is klaar voor de volgende stap. Door het ontwikkelen van een app willen zij buurtbewoners de mogelijkheid geven om hun speelavonturen met elkaar te delen.

DAM – Rotterdams geld
DAM is een lokale valuta die het ondernemerschap in de stad stimuleert. Met het online betaalsysteem kun je op een makkelijke manier DAM verdienen en uitgeven bij alle aangesloten ondernemers. Een DAM staat gelijk aaneen euro en zorgt ervoor dat het geld lokaal wordt uitgegeven.

Bio Futura
Bio Futura is importeur, groothandel en webshop in duurzame disposables en verpakkingen. Deze verpakkingen worden geleverd aan een breed publiek, zoals restaurants, cateraars, scholen,
evenementorganisaties. Ook is het mogelijk om als particulier te bestellen voor een feestje of voor eigen gebruik.

Events

Via diverse events helpen wij ondernemende Rotterdammers verder met hun ideeën. Onze events hebben als doel om te informeren en te verbinden en staan bekend om hun positieve, energieke en vooral ook gezellige karakters. 

Lees meer