Crowd Force Rotterdam is een crowdsourcing evenement voor Rotterdamse ondernemers die de komende tijd van de grond komen of belangrijke stappen gaan maken. Tijdens Crowd Force Rotterdam kun je kennis met ze maken en ze verder helpen. Acht geselecteerde jonge ondernemers stellen zich aan je voor en stellen één concrete vraag met hun bedrijf. Jouw kennis, tips, creativiteit, netwerk of hulp kan hen helpen om de stappen te zetten die zij nodig hebben. Sluit je aan bij de crowd en help mee om samen Rotterdamse initiatieven te ontwikkelen! 

Tijdens deze elfde editie van CFR richten we ons in het bijzonder op ondernemers uit de culturele sector; 

Hit Me Productions
De oprichters en initiatiefnemers Diana en Hedi  zijn doorgewinterde producers die na jaren van werken in de entertainment- en culturele sector de behoefte voelden om hun kennis en kunde breder in te zetten in de maatschappij. Na een kennismaking met het one-for-one principe (ik koop iets, en met deze koop geef ik ook iets weg) hebben zij dit principe weten te vertalen naar een format voor het organiseren van evenementen en conferenties in opdracht. Daarnaast produceren zij culturele en kunstzinnige projecten in eigen beheer.

3voor12 Rotterdam
3voor12 is een nationaal multimediale platform voor popmuziek van de VPRO. In bijna twintig jaar tijd is 3voor12 uitgegroeid van underdog tot het belangrijkste alternatieve popplatform van Nederland. 3voor12 maakt radio en tv, is een online muziekmagazine, neemt bijzondere sessies op en doet verslag van alle belangrijke muziekfestivals. De Rotterdamse tak van dit platform is verantwoordelijk voor dezelfde zaken, maar dan in onze stad.

Hoboken
Hoboken is een platform met een brede diversiteit aan projecten. Op gebied van o.a. kunst, cultuur, mode, muziek en nachtleven bieden zij Rotterdammers een bijzondere ervaring. Voorheen had Hoboken een eigen locatie in het centrum van Rotterdam, maar nu een bedienen zij hun trouwe bezoekers als zwevend initiatief op diverse plekken dezelfde kwaliteit.

Theater Netwerk Rotterdam
TheaterNetwerk Rotterdam behartigd de belangen van alles en iedereen die in Rotterdam iets met theater wil ondernemen. Het zij acteren, regisseren, schrijven enzovoorts. Ze organiseren jaarlijks het Amateurtheater Festival Rotterdam, het Jongerentheaterfestival en verschillende andere evenementen en workshops.

Wanted
Wanted is het online platform dat creatieven verbindt. Van design tot theater en van muziek tot architectuur, alle creatieve disciplines worden verbonden in één productief netwerk. Door middel van een open overzicht aan freelance opdrachten, stages, traineeships, banen en diverse projecten is er direct contact tussen de zoekende ondernemer en creatief.

HofpleinTheater
HofpleinTheater is de bekende jeugdtheaterschool uit Rotterdam. Met de Jeugdtheaterschool, De Theaterhavo/vwo, de MBO Theaterschool en in het nieuwe schoolseizoen ook De Mavo voor Theater – MT010, heeft Hofplein Rotterdam voor alle jeugd wel iets in huis. Op deze manier draagt Hofplein met haar voorstellingen, festivals, lessen en educatieprojecten in grote mate bij aan het plezier en de persoonlijke en culturele ontwikkeling voor iedereen tussen de 2 en 25 jaar.

Productiehuis FLOW
ProductiehuisFLOW produceert theatervoorstellingen, bedenkt concepten, marketing campagnes en begeleid spoken word artiesten, muzikanten en acteurs in Rotterdam.

Miss Mengelmoes
Miss Mengelmoes is dé movement die jong Rotterdam met online video’s, straatexperimenten, blogs en events inspireert met de kracht van diversiteit. Het genot van een smeltkroes gaat namelijk verder dan de afhaalchinees. We nemen je mee tijdens ontmoetingen en ontdekkingen met “de ander”. Verschillen worden gevierd, waar je aan de andere kant wordt verwonderd door overeenkomsten.

IABx Cultuur
Deze editie van Crowd Force Rotterdam staat in het teken van culturele ondernemers uit Rotterdam. R'damse Nieuwe heeft zich afgelopen jaar binnen het thema Cultuur ingezet als onderdeel van de International Advisory Board. Een groep van internationale experts bezocht onze stad om hun ongezouten mening te geven over de Rotterdamse culturele sector en hoe deze beter op de kaart kan worden gezet. Ter voorbereiding op de komst van deze experts organiseerde R’damse Nieuwe twee expertsessies. Het doel: voor de experts verwoorden wat volgens R’damse Nieuwe de identiteit is van de Rotterdamse cultuur én welke struikelblokken er zijn om deze identiteit ook in te kunnen zetten als internationaal imago. Het netwerk van R'damse Nieuwe was adviesgever bij deze expertsessies.Meer weten? www.rdamsenieuwe.nl

Events

Via diverse events helpen wij ondernemende Rotterdammers verder met hun ideeën. Onze events hebben als doel om te informeren en te verbinden en staan bekend om hun positieve, energieke en vooral ook gezellige karakters. 

Lees meer